Dénest kérdezte a sportnapilap.

A Kisvárda nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszott, tisztán látszott, milyen futballal akar érvényesülni – tekintett vissza a találkozóra Dibusz Dénes, a zöld-fehérek kapusa. – Zártan védekezett, kevés területet hagyott nekünk, gyors támadói pedig várták a kontratámadás lehetőségét. A szünetben szerkezetet váltottunk, két védekező középpályással folytattuk, ezáltal próbáltuk jobban forgatni a játékot, hátha a harmadik-negyedik ilyen alkalommal elcsúszik a rivális védekezése, és megtaláljuk a szabad területet. A második félidő első negyedórájában ez többnyire működött, utána megint elveszítettük a ritmust, nem játszottunk kellően pontosan. Végül sikerült otthon tartani a három pontot, a hajrában Leandro ismét megmentett minket. Egy hét alatt három gólt szerzett, valamennyi nagyon fontos volt, úgy tűnik, jó az öreg a háznál. Nagy köszönettel tartozunk neki.

Nagyszerű futballista, talán a legtechnikásabb a keretben – folytatta a Fradi kapusa. – A vasárnapi gólja után mondtam neki, hogy végre örülhettem a lövésének, nem pedig bosszankodtam miatta. A Kisvárda ellen látott mozdulatsort az edzéseken gyakran megismétli, az egyik specialitása, hogy a blokkoló lábak között visszahúzza a labdát a rövid sarokba. Szerencsére vasárnap nem én voltam a szenvedő fél. A mostani idényben júliusban és augusztusban kevesebb lehetőséget kapott, ám ugyanolyan lelkesedéssel készült, csapatkapitányként pedig az öltözőben is jelentős szerepe van. Nagyon megérdemelte ezt a három gólt, valamint azt, hogy ismét pályára lépjen. Bizonyította, hogy továbbra is számíthatunk rá.

Az elmúlt hetekben kínkeserves győzelmeket aratunk, nem a sziporkázó játékunkról szólnak a hírek. Biztos vagyok benne, hogy Szerhij Rebrov megtalálja a gyengébb teljesítmény okait, és javul a futballunk. Ettől függetlenül, ha három porondon kell helytállni, a legfontosabb a végeredmény. Néhány hét múlva senki sem emlékszik majd, milyen játékkal győztük le a Zalaegerszeget és a Kisvárdát, csak az számít, hogy a tabellán hány győzelem és pont szerepel a nevünk mellett.

NSO