A Fradit két testvérpár is képviseli a hétvégi versenyen.

Testvérek a jégen. Mi több, két testvérpár a jégen! Krueger John-Henry tavaly megkapta a magyar állampolgárságot, és immár letelt az országváltásra vonatkozó szabályok által előírt egyéves „pihenő” is, vagyis a fiatalabbik Krueger is jégre lép hétvégén a Gyakorló Jégcsarnokban – bátyja, Cole már rutinos magyarnak számít –, így aztán teljes a testvérek névsora, hiszen a Krueger fivérek mellett van nekünk két olimpiai bajnokunk, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, akik természetesen szintén indulnak az ob-n.

Múlt héten még nem ezt éreztem, de ahogy közeledünk a bajnoksághoz, egyre jobban várom, hogy versenyezzünk – nyilatkozta Liu Shaolin. – És még inkább várom, hogy végre elkezdődjön a nemzetközi versenyszezon is. Az országos bajnokság izgalmasnak ígérkezik, de leginkább a többieknek lesz különösen fontos a válogatás miatt. Arra mindannyiunknak figyelnie kell, hogy senki se sérüljön meg így, az idény elején. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a férfisor egyre erősebb, ebből csak jó sülhet ki.

Az idősebbik Liu testvér által említett válogatási szabályokról egyelőre csak annyit, hogy a hétvégi magyar bajnokság elsősorban a világkupa-sorozat első négy állomására utazó csapatot jelölheti ki, a januári, debreceni Európa-bajnokságon jégre lépőkről értelemszerűen később döntenek majd az edzők.

És ha már testvérek – szinte rímelnek bátyja mondandójára Liu Shaoang szavai is: „Valóban többen is vannak olyanok, akiknek a következő hónapok szempontjából nagyon is számít, hogyan szerepelnek az ob-n, nekem is nagyon figyelnem kell, nehogy például nekem ugorjon valaki akár egy előzésnél. Szépen, tisztán, lazán szeretnék versenyezni – úgy megyek fel a jégre, hogy nem vérre menő küzdelem vár rám – ha nem sikerül valami, nem sikerül, nem fogok összetörni lelkileg.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Liu fivérek nem veszik komolyan a magyar bajnokságot, hiszen azért a bajnoki címnek komoly presztízse van, ráadásul a fiúk első alkalommal futnak majd zöld-fehér színekben a jégen.

Az FTC folyamatosan támogat minket mindenben, szeretnénk ezt meghálálni egy jó eredménnyel” – mosolygott Liu Shaolin Sándor.

A zöld-fehéreket képviselik a Krueger testvérek is, ám ők értelemszerűen kicsit másként várják az országos bajnokságot.

Letelt az egy év, jó, hogy ismét téthelyzetben korcsolyázhatok. A legfontosabb számomra az lesz, hogy újra megérezzem a versenyzés ízét – árulta el Krueger John-Henry. – Az edzéseken volt már néhány versenyimitáció, akkor újra éreztem az izgalmat. A short track kiszámíthatatlan, nem tudom előre megmondani, mire számíthatok. Az a fontos, hogy a jégre lépés első pillanatától az utolsóig koncentrált maradjak. Úgy vélem, jó kis harc lesz az érmekért a hétvégén, az, hogy már Magyarországon is kiélezett a küzdelem a férfimezőnyben, csak még erősebbé teszi a csapatunkat, ez pedig kamatozhat a nemzetközi versenyeken.

Krueger Cole, aki a magyar csapat tagjaként Európa-bajnoknak, világkupa-győztesnek és világcsúcstartónak is mondhatja magát, úgy véli, az országos bajnokság minden bizonnyal nehéz verseny lesz, de: „Fontos, hogy szórakoztató is legyen. Számomra az is fontos, hogy gyakoroljak a világkupa-sorozatra, és szeretném, ha idén képes lennék tovább javulni. Azt hiszem, mindannyiunk célja, hogy a világkupaversenyek előtt téthelyzetben is megnézzük, hol tartunk a felkészülésben.”

HunSkate