Fodor Szabolcs a vereség ellenére elégedett volt a játékunkkal.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 7. forduló
Ferencváros 4-5 (hu.) Sportclub Csíkszereda
Harmadok: 1-1, 2-1, 1-2, 0-1
Gólok: Kulmala (Pavuk, Nagy), Tóth A. (+2, Pulli, Fitzgerald), Sarcia (Nagy, Németh), Roczanov (Tóth Gergő, Farkas)

Teljes mérkőzés: SportStream

Arany (Nagy K.)
Rantanen, Karmeniemi – Kulmala, Nagy G., Pavuk
Pulli, Jászai – Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Hegyi, Sarcia – Tóth Richárd, Tóth Gergely, Németh
Tóth Renátó, Pozsár – Roczanov, Tóth Gergő, Farkas

Először találkoztunk az erdélyi kék-fehérekkel az előző szezon döntős párharca óta, és ismét egy kifejezetten izgalmas, jó színvonalú mérkőzést játszottunk velük, amelyen ezúttal ők örülhettek a végén. Sajnos ezúttal is több sportszerűtlen megmozdulást követtek el: Beczétől már megszokott ez, most egy játékmegszakítás után bottal ütött fejre, amivel vérző sebet okozott, érthetetlen, hogy emiatt miért csak kétperces büntetést kapott, később pedig egyik társa vakoldalról ütközte le játékosunkat, a fején is eltalálta, lesz mit videóznia a jégkorong szövetség fegyelmi bizottságának… A kezdőkörben az első korongbedobást nagy taps közepette labdarúgó csapatunk korábbi hátvédje, Mátyus János végezte el, majd indulhatott a játék. Amely gólt hosszú percekig nem hozott, remek hokit viszont igen, nagyon jó iramot mentek a felek, a vendégeknél pedig Samankov kapus jól állta a sarat, bravúrokat mutatott be, ha kellett fejjel is hárította a korongot. Aztán sikerült megszereznünk a vezetést, Kulmala a kapu előteréből tudta fellőni a pakkot a hálóba. A folytatásban is voltak nagy lehetőségeink, nem tudtunk élni vele, amit megbüntetett a Csíkszereda, nem sokkal a szünet előtt egy jó passz után a balszélről kilőtték a rövid felsőt, szép találat volt.

A második harmadban pedig gyorsan a vezetést is átvették, Arany nagy kapusbakija után, egy megpattanó, ívesen szálló pakknak nyúlt mellé Geri, ami így a gólvonal mögött kötött ki. De ez sem törte meg a fiúkat, mentek tovább becsülettel, és a meccs felének eltelte után gyors két góllal megfordították az állást: előbb egy kettős emberelőnyt használtunk ki, miután nagy nyomást helyeztünk a kapura, a befejező Tóth Adrián volt, majd egy gyors akcióból fiatal bekkünk, Sarcia vette át remekül a passzt, majd lőtt takarásból a hosszúba, Samankov mozdulni sem tudott a korongra. A záró játékrészben kezdett kifizetődni, hogy a megszokottak szerint négysoroztunk, a negyedik sorunk be is vitte a negyedik gólunkat, Roczanov révén, így kezünkben volt a találkozó. Főleg, hogy újabb kiállítást kaptak az erdélyiek tíz perccel a vége előtt. Ebből lezárhattuk volna a kérdéseket, ám lőtt gól helyett kapott gól jött, Arany a kapu mögül rosszul játszotta meg a korongot, ami elakadt a hálónkban, arra lecsapott Taratuhin és szépített. A hajrában pedig egy emberelőnyt használtak ki pár másodperc alatt a csíkiak, óriási kékvonalas lökettel. Még egy esélyt kaptunk, egy fór formájában, de nem sikerült belőnünk, jöhetett a hosszabbítás.

Ott a vendégek hozták el a bulit, és ki sem engedték kezükből az irányítást, gólig tudtak játszani, így övéké lett a bónuszpont, megérdemelten. Kis túlzással mondhatjuk, hogy a pénteki kapusteljesítménnyel még az egy pontnak is örülhettünk. De fel a fejjel Geri, mindenkinek lehet rossz napja, és ha már valamikor kell legyen ilyen, akkor az legyen az alapszakaszban! Vasárnap folytatjuk, az eddig hibátlan Acélbikákat fogadjuk Pesterzsébeten.

Fodor Szabolcs

Nagyon jó hokimeccset láthattunk, fordulatos volt, a végén most nem nekünk sikerült örülni. De ha a játék képét nézzük, sok pozitívumot lehet kiemelni, a kezünkben is volt a mérkőzés 4-2-nél. Ott volt egy pici hiba. De ha visszagondolunk az elmúlt 50 meccsre, nem sok ilyen hibát találunk. Egyszer-egyszer becsúszik ilyen, aki dolgozik, az hibázik. Erre tudott építeni a Csíkszereda és ki is tudtak egyenlíteni. De büszkék lehetünk magunkra, mert nagyon jól játszottunk, ilyen játékoskeret ellen – 250 NHL/KHL meccs a lábukban – tudtunk dominálni a meccs nagy részében. Hogy az alapszakasz hetedik meccsén hibázunk, az benne van. Ezért van ez a hosszú szakasz, hogy kijavítsuk az ilyen hibákat. De a játékra építhetünk. A hosszabbításban megnyerte a Csíkszereda a meccset, ehhez gratulálok nekik.