A ZTE vezetőedzője és sportigazgatója nyilatkozott a mai bajnoki találkozóról.

Dobos Barna

Eltiltás miatt hiányozni fog Devecseri Szilárd és Kocsis Gergő, vagyis két alapember. Kétségtelen, hogy ez új helyzet, de arra már tavaly és a nyár óta is készültünk, hogy több játékrendszert is elsajátítson az együttes. Vagyis az ilyen esetekre folyamatosan készültünk, nem ér minket meglepetés, hogy ha valakikkel helyettesíteni kell Devecserit és Kocsist. Ez egy feladat, meg kell oldanunk. Az alapjátékunk az eddigiek során jól működött, a helyzetkihasználás terén kell javulnunk. El kell érnünk, hogy több játékos menjen és akarjon gólt lőni. Nagyon örülünk, hogy a klub eljutott addig, hogy telt házas mérkőzésről beszéljünk, mert ez nagyszerű dolog, a játékosok is örülnek ennek. Szeretnénk minél eredményesebben szerepelni ebben a környezetben. A Ferencváros játékát láttuk az Espanyol otthonában, gratulálunk nekik az elért ikszhez. Nem mi vagyunk a vasárnapi meccs esélyesei, ám elvesztettünk pontokat az eddigiek során, és szeretném, ha bravúrokra is képesek lennénk. Hazai környezetben plusz erőt adhat a rengeteg néző, pluszenergiákat mozgathat meg a csapatban. Olyan ellenfél érkezik hozzánk, amely lehetőségeiben is jóval előrébb jár nálunk. Arra számítok, hogy a bajnok ellen, egy ilyen közönség és szurkolás – amit már az NB II-es szezonban is és legutóbbi hazai meccsünkön is tapasztaltunk – pluszt adhat a csapatnak. Ez sokat jelenthet. Az álmom pedig az, hogy felborítjuk a papírformát…

Nagy megtiszteltetés, hogy már több mint egy éve a ZTE vezetőedzője lehetek, nagy öröm egy ilyen patinás, nagyszerű szurkolótáborral rendelkező és immáron NB I-es klubnál dolgozni. Bár a közvélemény az edzőket varázslóknak tekinti, az igazság az, hogy minden edzőnek időre van szüksége, hogy kialakítsa a saját játékát egy csapatnál, ez pedig azért különösen nehéz feladat, mert közben az eredményeket is szállítani kell. Minden átigazolási időszak lehetőséget ad arra, hogy a saját filozófiánknak megfelelő játékosokat igazoljunk, valamint a játékosoknak is idő kell ahhoz, hogy megvalósítsák az edző elképzeléseit. Az eredményességünkhöz a hátteret maximálisan biztosítja Végh Gábor tulajdonos úr és Sallói István sportigazgató, nekik, a szakmai stábnak és a játékosok hozzáállásának is köszönhető, hogy az elmúlt egy évben sikeresek voltunk. Már a télen elkezdtük a csapat építését és felkészítését az NB I-re, ennek a tudatos munkának az eredménye, hogy a vártnál gyorsabban felvettük az élvonal ritmusát. Látszik a csapaton a fejlődés, egyre több olyan taktikai elem rögzül és viszontlátható, amelyekhez idő kell. Az építkezés és a munka folyamatos, jelenleg viszont az az elsődleges, hogy minél több pontot gyűjtsünk az NB I-ben. Két átigazolási időszakot már együtt csináltunk végig, és mindkettőben sikerült továbbfejleszteni és erősíteni a csapatot, erre készülünk a télen is, hogy elérjük a céljainkat. Ez a fajta tudatos építkezés jelentheti a hosszútávú jövőképet klubunk számára.

Sallói István

Sokan szeretik ebben a régióban a Ferencvárost, a két szurkolótábor közt mindig is jó volt a kapcsolat, biztos vagyok benne, hogy remek lesz a hangulat a meccs alatt. Nagy a várakozás, hiszen hét év után játszik bajnokit itt a Fradi, s örülünk, hogy a megújult ZTE Arénában, telt ház előtt fogadhatjuk a zöld-fehéreket.

Blikk, ZAOL, ZTE nyomán.