Labdarúgó csapatunk vezetőedzője és több játékosa értékelte az Espanyol elleni döntetlen után – Lovrencsics Gergő elmondta, sajnálja, hogy a fradisták a felső sarokban voltak, de köszöni a biztatást, amit végig lehetett hallani a pályán.

A Ferencváros bravús döntetlennel kezdte az Európa Ligát, miután 1-1-et játszott Barcelonában az Espanyol csapatával. A lefújás után a Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov így értékelte a látottakat.

Ez egy erős mentális csata volt, az első 15 percben tökéletesen játszottunk, aztán a gól után talán túlságosan visszavettünk. A szurkolók is boldogok lehetnek, mert ez egy nagyon nehezen megszerzett egy pont volt. Az a munkám, hogy elhitessem a játékosukkal, hogy helyük van itt, én is játszottam a Bajnokok Ligájában. Amikor egy ilyen erős La Liga-csapattal játszunk, akkor nem fogjunk mindig kontrollálni a meccset és a labdát, a gólig egyértelműen sikerült. A legtöbb játékosom számára ez volt az első ilyen tapasztalatuk, de helytálltak, és fejlődni fognak a következő mérkőzésre, ahol teljesen máshogyan fogunk tudni játszani, főleg hazai pályán. A Dinamo Zágráb elleni hibákból tanultunk, jól védekeztünk, nem engedtünk nekik könnyű helyzeteket. Megérdemelten viszünk el egy pontot, és várjuk a következő meccseket.” – értékelt az ukrán szakember a SportTV-nek.

Dibusz Dénes, a Fradi csapatkapitánya nem értette, hogy a spanyolok egyenlítőgóljánál miért nem állította meg a bíró a játékot, míg Sigér Dávid elmondta, nem az esélytelenek nyugalmával léptek pályára.

Megleptük picit az Espanyolt azzal, hogy ilyen jól lezártuk a területeket. Az első félidőben kizökkentettük őket a gyors kontrákkal és azzal, hogy Isael játszott elől. Akár több gólt is szerezhettünk volna, de az Espanyol elkezdett nyomni, és ahogy fáradtunk, egyre több volt a pontatlanság. Az egyenlítésük után hősiesen védekeztünk, csúsztunk másztunk, és legalább egy pontot hazavihetünk” – nyilatkozta a Sport TV kamerája előtt Dibusz Dénes, aki nem értette, hogy a spanyolok egyenlítő gólja előtt miért nem állította meg a bíró a játékot, hiszen Lasa Dvali fejsérülés gyanújával lent maradt a földön.

Ez volt az első mérkőzésem az Európa Ligában. Amikor elkezdtem gyerekként futballozni ilyesmiről álmodtam, de ezt megélni teljesen más, fantasztikus érzés. Nem az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára. Tudtuk, ha fegyelmezetten játszunk, akkor okozhatunk meglepetést. A szakmai stáb remekül felkészített minket a meccsre, akik a pályán voltak, alázatosan játszottak. A vezetés után nem kockáztattunk. Sajnáljuk az egyenlítő gólt, de az egy-egy sem rossz eredmény” – mondta a találkozó után a Fradi egyik legjobbja, Sigér Dávid.

Kivonat: Origo