Dénes látta Blazicon, hogy nem szimulált, ami amúgy sem lett volna ildomos az ötösön – Botka a sérüléséről is beszélt, Sigér pedig az új játékrendszerről is szót ejtett.

Botka Endre

Nagyon szerencsétlenül érkeztem, nem is tudom az ellenfél melyik testrészére, de lezsibbadt a jobb lábam, rá se tudtam lépni. Próbáltam összeszorítani a fogam, de annyira fájt, hogy nem tudtam mit csinálni. A csonthártya kaphatott ütést, ez nem hosszú, csak kellemetlen sérülés. A meccsen az első félidőben talán megleptük az ellenfelet, az is lehet, hogy kicsit lebecsültek minket. Az első félidőben jobban élveztük a játékot, a másodikban próbáltunk inkább az eredményre koncentrálni, de ezzel magunkra húztuk őket. Az edző mondta is félidőben, hogy ha folyamatosan védekezünk, nem fogjuk kihúzni, ezért próbáljunk többet támadni. Ez hellyel-közzel sikerült is. A kapott gól talán elkerülhető lett volna, a bíró is fújhatott volna, hiszen fejsérülés volt, de ez van. Az iram erősebb volt természetesen, mint egy hazai bajnokin, sokkal többet jöttek a szélen, de nem éreztem akkora különbséget, amit ne lehetne leküzdeni. Jó eredményt értünk el, a győzelem lett volna tökéletes, de senki nem gondolta, hogy ennyire helyt tudunk majd állni, mindenki büszke lehet a csapatra.

Dibusz Dénes

Ezek a meccsek már ilyenek, erős csapat ellen idegenben. Jól kezdtünk, volt több olyan helyzetünk, amiből veszélyesek voltunk, gólt is szereztünk. Fontos volt, hogy mi szereztünk vezetést, mindenki kicsit megnyugodott. Nem is tudott mit kezdeni velünk az Espanyol. Ahogy fáradtunk látszódott, hogy technikás, jó csapat, amely olyan tempót megy, amihez nem vagyunk hozzászokva. Sajnálom a bekapott gólt, Miha az ötösön feküdt, így nem lehetett les. Sajnos nem sikerült védeni, közelről jött a fejes. Nem tudtam mit csinálni, ki kellett várnom, belekaptam a labdába, de a kapufáról nekik pattant szerencsésen. Szerintem meg kellett volna állítani a meccset, hiszen fejsérülés esete állt fenn, nem is gondolhatta senki, hogy a védőnk szimulál, ennyire közel a kapuhoz nem érdemes és nem is ildomos lent maradni már csak a les miatt sem. Miha arcát nézve nem is erről volt szól, látszott rajta, hogy kapott egy ütést, sajnálom, hogy ezzel tudtak egyenlíteni. Az, hogy a Ludogorec fordított, és 5-1-re nyert a CSZKA ellen, azért meglepő, főleg a gólkülönbséget tekintve. Tudjuk, hogy jó csapat, kezdenek jobban összeállni, azt hozzák, amit az elmúlt években. Úgy mentünk ki a pályára, hogy tegyünk meg mindent, élvezzük a meccset. Nem volt rajtunk akkora nyomás, mint a selejtezőkön, mindenki élt is a lehetőséggel. Próbáltuk megmutatni, mit tudunk, időszakosan felvettük a tempót az ellenféllel, ameddig erővel jól bírtuk, nem volt gond. Felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, mire számíthatunk, az egyenlítés után sem estünk össze, kiszenvedtük az egy pontot, ami idegenben nagy dolog.

Sigér Dávid

Kezdésnek nem volt rossz. Már a szerdai edzésen is, amikor beléptem a stadionba, átjárt az az érzés, az igazi futballhangulat. Belegondoltam abba, hogy milyen lehet azoknak a játékosoknak, akik minden héten ilyen környezetben játszhatnak. Nekem már azért is nagyon hálásnak kell lennem, hogy csak egy párszor pályára léphetek ilyen szintű ellenfél ellen, Spanyolországban, Barcelonában. Örülök, hogy sikerült helytállnunk eredményben, játékban a végén már nem volt túl szemet gyönyörködtető, amit csináltunk, de eredményes volt. A három védekező középpályásos rendszer új volt, de az ellenfélhez kellett alkalmazkodni. Technikailag képzettek, talán gyorsabbak is a megszokottnál, muszáj volt zárnunk hátul, és a passzsávokat. Ameddig volt hozzá elég erőnk, ezt jól meg is oldottuk. Jól működött, és támadni is jutott erőnk, a szakmai stáb újra megfelelően készített fel minket, és működött. A gól előtt nem láttam, hogy Miha a földön van, ha láttam volna, akkor megpróbáltam volna kicsit kitessékelni a kipattanóra érkező játékost. Úgy éreztem, lesről jött, azt hittem behúzzák majd, de ez is tanulság, nem szabad várni egy pillanatig sem. Ilyen helyzetben alapvetően illik megállítani a meccset. Lehet, hogy nem látta a játékvezető, de megbízom a játékostársamban, utólag is kérdeztük, azt mondta leütötték. Amikor megláttam a szemeit, látszódott, hogy gond van, gondoltam, hogy valami történt, nem magától feküdt le. Egy belső védő nem fekszik le ilyen helyen, mert tudja, mennyire veszélyes. Most így jött ki, kiegyenlítettek, de nem lehetünk elégedetlenek, egy kicsit lehet örülni.

Origo