A mai ellenfelünket jól ismerő másodedzőnk elmondta, hogy alaposan kielemeztük a spanyolok játékát.

– Milyen érzés, hogy a Ferencvárosért dolgozva, egy spanyol ellenféllel játszhat elsőként az UEFA Europa League-ben?
– Igazán különleges, hiszen ez lesz az első mérkőzésünk az UEL-ben, és a klub számára is nagy jelentősége van, hiszen tizenöt év szünet után játszunk csoportmérkőzést az európai kupaporondon. Természetesen szeretnénk kiélvezni ezeket a pillanatokat, mert kiérdemeltük, hogy itt legyünk, nehéz sorozaton mentünk végig, hogy bejussunk ide. Ám ahogy Sergei Rebrov is elmondta, nem turistának jöttünk ide, meg akarjuk mutatni az Espanyolnak és egész Európának, hogy mit tudunk, hogy fel tudjuk venni az ilyen erősségű csapatokkal is a versenyt.

– Ha azt mondom, hogy ön ismeri a legjobban a klubunkból az Espanyolt, talán nem lövök vagyon mellé.
– Igen, én is így gondolom, mivel hét éven át szolgáltam az Espanyolt a fiataloknál. A felnőttcsapatban van is egy játékos, akivel együtt dolgoztam az utánpótlásban. Hazatértem, és ez alatt nemcsak Spanyolországra gondolok, hanem magára az Espanyolra is, különleges érzés ez számomra, ráadásul azért is, mert ez lesz az első meccsünk a csoportkörben a Ferencvárossal.

– Ki az az egy játékos?
– Pol Lozano, tizenkilenc éves középpályás, épp a nyáron került fel az első csapat keretébe. Nem számítok rá, hogy kezdő lesz, de azon nem lepődnék meg, ha a meccskeretbe bekerülne.

– Mennyire ismeri a keret többi tagját?
– Az előző meccseiket alaposan kielemeztük, öt-hat találkozót is megnéztem, volt, amelyiket a helyszínen láttam, így természetesen már jól ismerem őket. Kiváló csapat, remek, technikás labdarúgókkal. Kombinatív játékot mutatnak be, mindig hátulról kezdik építeni a földön a támadásaikat, és képesek is rá, mivel megvan a kellő technikai tudás a játékosokban ahhoz, hogy ilyen futballt játsszanak. Bármelyik pillanatban képesek rá, hogy váratlant húzzanak, erre lesz talán a legnehezebb felkészülnünk.

– Van néhány játékos ellenfelünk keretében, akit a magyar futballrajongók is ismernek, hogy csak két példát említsek, a Real Madrid korábbi játékosait, Diego Lópezt és Esteban Granerót…
– …vagy éppen Víctor Sánchez, aki a Barcelonában futballozott, míg Dídac Vila a Milanban. Valóban, sok tapasztalt játékosuk van, úgyhogy mindent bele kell adnunk, hogy a legjobb formánkat mutassuk meg ellenük.

– Mit gondol, ki a legjobb játékosa az Espanyolnak?
– Jó kérdés, nem könnyű rá válaszolnom. Akit mindenképp kiemelnék most, az Matías Vargas, az argentin szélső. Azért őt mondom, mert az előző meccseken ő tette a legnagyobb benyomást rám, kiválóan oldja meg az egy az egyes szituációkat, nagyon veszélyesen futballozik, sok problémát okoz az ellenfél védelmének. Talán ő van a legjobb formában ellenfelünk keretéből.

– Mi lehet ma a nyerő stratégia? Más taktikával megyünk neki a mai találkozónak, mint egy magyar bajnokinak?
– Kielemeztük az ellenfél játékát, de ez nem jelenti egyből azt, hogy mi szeretnénk alkalmazkodni hozzájuk. Tudjuk, mik az erősségeik és a gyengeségeik, igyekszünk ezekre a lehető legjobban reagálni, illetve kihasználni őket, de ez nem jelenti azt, hogy elfelejtünk mindent, és teljesen másképp futballozunk, mint eddig. Nem mondom, hogy nem kell nagyon figyelnünk majd arra, amit mutatnak, de bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani azokat, amikre felkészültünk, különösen az előző napok edzésein. Bízom benne, hogy a játékosok megértették, mi a feladatuk, és működik majd az, amit elterveztünk a mérkőzésre.

– Végezetül még néhány szó a hazatérésről, találkozott itt ismerősökkel, vagy kijönnek majd az esti meccsre?
– Igen, tegnap a szüleim, a testvérem és néhány barátom is meglátogatott. Mivel most már több, mint egy éve itt dolgozom, ők is nekünk szurkolnak, és ma este Fradi-mezekben és sálakban jönnek ki az Espanyol stadionjába, hogy ezzel is biztassanak engem és a csapatot.

Fradi.hu