Csapatkapitányunk két meccs alatt négyszer vette be az ellenfelek kapuját, valamint egy gólpasszt is jegyzett.

Címvédőként két győzelemmel kezdtétek a bajnokságot. Minden megfelelően halad?

Természetesen szerettük volna jól kezdeni a bajnokságot, és örülünk, hogy sikerült az első két meccset megnyerni. Ezzel együtt még nem tartunk ott, ahol ideális esetben majd márciusban remélhetőleg fogunk, de ahogy megyünk bele a szezonba, bízunk abban, hogy egyre jobb lesz a játék képe is. A lényeg, hogy nyertünk, és így várhatjuk a Vasas elleni szerdai találkozót.

Most hány százalékosnak érzed a csapat játékát?

Nem tudom pontosan meghatározni, de még vannak olyan elemek az egész játékunkban, amelyeket csiszolni kell. Dolgozunk rajtuk, és bízunk benne, hogy egyre jobbak lesznek.

Ráadásul két erős riválist sikerült legyőzni, és az UTE elleni derbit hosszabbításban, nagy fordulatok után nyertétek meg. Így még értékesebb a siker?

Nyilván plusz tudunk erőt meríteni abból, hogy fordulatos meccsen, kapuslehozatal után sikerült egyenlítenünk és hosszabbításban tudtuk az emberelőnyt kihasználni. Ez biztosan komoly erőket szabadíthat fel a csapatból, és építkezhetünk abból, hogy ilyen jó és fordulatos találkozót képesek voltunk a magunkra javára fordítani.

A győztes gólra hogy emlékszel vissza?

Anssi jó passzt adott a két korim közé, igyekeztem minél gyorsabban ellőni – szerencsére bement.

Mindkét összecsapást jól kezdte az FTC. Ez az új fegyver?

Minden csapat szeretne jól kezdeni. Örülünk, hogy így sikerült, de annak nem, hogy utána rosszul folytattuk. A Gyergyó ellen elkényelmesedtünk, az Újpestet pedig a második harmadban magunkra engedtük. Ezen változtatni kell. Össze kell raknunk egy egész meccset, 60 percet, hogy tovább sikeresek legyünk.

Vannak új sorösszetételek, az egyik új szerzeménnyel, Rasmus Kulmalával kerültél össze. Hogy alakul a kémia?

Jó hokisokat igazoltunk, akik sikeresen beilleszkedtek. Ráadásul kó karakterű játékosokról van szó, és sikerült őket a kirakósba beleilleszteni. Rasmus fontos a számunkra, örülünk, hogy minket választott. Élmény nézni a játékát, jó vele egy sorban játszani.

Csapatkapitányként könnyebb dolgod van, hogy megvannak az alapok, és nyáron csak hat új ember érkezett?

Olyanok jöttek, akik könnyen beilleszkedtek. Németh Attila játszott már a Fradiban, a többiek sem ismeretlenek, többen játszottak már együtt máshol. Sikerült beilleszkedniük. Próbáljuk minél magasabb szintre emelni a csapatkohéziót, ebben mindenki partner. Reméljük, hogy ezt fent tudjuk tartani az egész szezonban.

A második hetet a Vasas ellen indítja a csapat, aztán a Titánok és a Brassó következik. Mit vársz?

Most csak a Vasassal foglalkozunk. Egy agresszív, jól védekező, fiatal, lendületes csapat egy jó edzővel. Felkészülünk alaposan, minden tudásunkra és maximális koncentrációra lesz szükség a 3 pontért.

Az első néhány meccs igazolta, hogy kiegyenlített lesz a szezon?

Egyelőre nem boncolgatnám az esélyeket. Egy-két teljes körnek le kell mennie, hogy realizálódjanak az erőviszonyok. Korai bármit mondani. Mi csak magunkkal foglalkozunk és a szerdai Vasas elleni meccsel.

Erste Liga