A Fradi mestere hazája sajtójának nyilatkozott a tegnapi Davis-kupa találkozón, ahol gyermeke keresztapjának, Szergej Sztahovszkijnak szurkolhatott.

A Ferencváros nem öt éves tervekben gondolkodik. Mindenki örül a 30. bajnoki címnek. Mi pedig azért dolgozunk, hogy minden meccset megnyerjünk. Minden célt el fogunk érni előbb-utóbb. Nem beszéltem a Zorja edzőjével a csütörtöki meccsről. Rengeteg videóanyagunk van, az egyik edzőnk megnézte a korábbi meccseiket, ma (vasárnap) pedig az Eibar – Espanyolt is. Azt gondolom, hogy bőven van róluk anyagunk. Szerintem ez elég is lesz.

Ebben a négyesben minden csapat nagyon erős. A Ferencváros 15 éve nem szerepelt a csoportkörben, ezért úgy hiszem már a bejutás is nagy siker. De megharcolunk, megdolgozunk minden pontért. Az EL egy nagyon érdekes versenysorozat, a szurkolóink már nagyon várják a meccseket. Vereségek nélkül a győzelmek sem jönnek. A Dinamo elleni meccsből is tanultunk, igazítottunk a Süduva elleni párharcra és be is jutottunk az EL-be.

Itt is nagyok a szurkolói elvárások, de a magyar szurkolók az ukránokkal szemben a földön járnak, ismerik a csapat határait. Látják, hogy a csapat akar. Kikaphatunk 4-0-ra, de ha egyértelmű, hogy harcoltunk, akkor éltetnek minket. És a játékosok meg is érdemlik. 0-1-nél sok lehetőségünk volt, de amikor 0-2 lett, akkor már 3-at kellett volna szereznünk és az gyakorlatilag már lehetetlen volt. Általánosságban a szurkolóink kulturáltabbak. Pl., ha a Kijevet vesszük, a szurkolók elvárják a BL-t, mindenki a múlt meccseiben, győzelmeiben él. Itt 15 évig a klub nem ért el komoly európai sikereket, így az EL-részvétel a csapatunk számára ebben a pillanatban nagy eredmény.

– Szergej Rebrov