Támadónkat kérdezték azon sportágakról, amelyeket a labdarúgás mellett is kedvel.

Nyikolaj Szignyevics

Kifejezetten nehéz sportnak tartom a teniszt. Sosem próbáltam, ám nézni annál jobban szeretem. Kedvencem nincsen, a lényeg, hogy jó mérkőzést lássak. A fehérorosz teniszezők az utóbbi években jól szerepelnek, odahaza sokan szurkolnak nekik. Ilyen például Arina Szabalenka vagy éppen az évekkel ezelőtt Austral Opent is nyerő Viktorija Azarenka. Csodálom ezeket a játékosokat, hiszen életük nagy részét gyakorlatilag utazással töltik, hol Ausztráliában, hol Európában, hol Amerikában ütögetnek.

Gyerekkoromban próbálkoztam a kosárlabdával. Már akkor is magas voltam, így nem volt nehéz dolgom, és a súlypontemelkedésem is jónak volt mondható. Versenyszerűen mégsem űztem soha ezt a sportot. Sokkal jobban érdekelt a labdarúgás, mindig is futballista szerettem volna lenni. A kosárlabdát a mai napig játszom, ha otthon vagyok Boriszovban, olykor lemegyünk a haverokkal dobálgatni.

Nálam a pingpong nagy favorit. Régen és most is szerettem játszani, de azért saját ütöm ma már nincs. Ha edzőtáborba utazunk a Ferencvárossal, és van asztal a szállodában, a társakkal jó meccseket szoktunk játszani. Lasa Dvali vagy éppen Olekszandr Zubkov ellen kifejezetten nagy csatákat vívok. Olykor egészen jól eltalálom a labdát. Az asztaliteniszt nézni kevésbé szeretem, de előfordult már, hogy ott ragadtam a televízió előtt, és belenéztem egy-egy világeseménybe, hogyan is csinálják az igazán profik.

SportKrém – NS