A válogatottban debütáló középpályásunkat kérdezték.

Régóta vártál a válogatott meghívóra, csütörtökön pedig be is mutatkozhattál a csapatban – feldolgoztad már ezt?

– Konkrétan azóta vágytam a meghívóra, hogy a Fradiba kerültem 2018 nyarán. Amikor a Balmazújvárossal elértünk néhány jó eredményt az NB I-ben, egyszer valaki felvetette nekem, hogy lehetnék válogatott is, akkor azonban még nem éreztem reális lehetőségnek ezt. Mióta viszont a Fradiba igazoltam, egyértelmű célom volt, hogy alapember legyek a csapatban, azt pedig tudtam, hogy ha ez sikerül, akkor lesz esélyem a válogatottságra is. Nagyon szépen köszönöm a bizalmat Marco Rossinak.
Tulajdonképpen az utóbbi egy év munkája érett be azzal, hogy pályára léphettem a nemzeti csapatban.

Mire gondoltál akkor, amikor becseréltek a második félidőre?

– Az első gondolatom az volt, amikor pályára léptem, hogy olyan jó, hogy megadatott ez is az életemben! Azt az érzést nem is tudom szavakba önteni, olyan volt, mint amikor beteljesül egy álmod és arra gondolsz, hogy ezért megérte dolgozni.

Bátran kezdtél, egyből célba is vetted a kaput – milyen volt a pályán?

– Örülök, hogy lejátszottam az első válogatott meccsemet, de az eredmény miatt nem felhőtlen az örömöm, hiszen kikaptunk. A pálya talaja sajnos nem tette lehetővé a minőségi játékot, emiatt is volt egy kis hiányérzetem. Ezzel együtt is nagyszerű érzéssel töltött el, hogy Magyarország legjobb labdarúgói között lehettem a pályán.

Bajnoki címet nyertél, betaláltál a BL-selejtezőjében és EL-főtáblára jutottál a Fradival, debütáltál a válogatottban, nem mellesleg megnősültél – mindez az idén történt veled. Mit kívánhatsz még erre az évre?

– A következő cél az, hogy hétfőn legyőzzük a szlovákokat, azzal ugyanis nagy lépést tennénk az Eb-kvalifikáció felé. A csapat nagy célja, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, külön öröm volna számomra, ha ehhez a sikerhez én is hozzátehetném a magamét. Emellett szeretném, ha a Fradival jól szerepelnénk az Európa Liga csoportkörében: örülnék, ha versenyben lennénk az ellenfelekkel, ha a szurkolóink számolgathatnának majd. Nem szeretnék telhetetlennek tűnni, de nagyon fontos volna újra megnyerni a bajnoki címet is, az utóbbi kilenc évben senki nem tudta megvédeni az elsőségét, jó lenne, ha nekünk sikerülne. Bajnokként sokkal nagyobb esélyünk van a csoportkörös szereplésre is. Ezen kívül van még valami, ami hiányzik a pályafutásomból, az pedig a Magyar Kupa-győzelem. Szóval vannak még céljaim, a folytatásban is azért fogok dolgozni, hogy elérjem őket.

Teljes interjú: Fradi.hu