Nyíl mellett clubunk több nagy alakját is kérdezték az Európa Liga csoportunkról.

Hajdu Attila

A csoportban van ugyan két erősebb csapat a Fradinál, mégpedig a CSZKA Moszkva és az Espanyol, tehát ha továbbjutna a Ferencváros, az egyértelműen bravúrkategória lenne. De képesnek tartom őket erre, már csak azért is, mert már a selejtező körben is megmutogatták az oroszlánkörmeiket, elég, ha csak éppen a Ludogorec oda-vissza legyőzésére, vagy a zágrábi döntetlenre gondolunk. Örvendetes, hogy ősszel újra lesz hat rangos nemzetközi mérkőzés, amelyet egy magyar kupacsapat vív. Mindig lerágott csont, de igaz: szüksége van a honi futballnak ilyen rangos mérkőzésekre még úgy is, hogy várhatóan egy-két vereség becsúszik majd…

Mucha József

Lehetett volna rosszabb is, jobb is, de úgy gondolom, nem olyan vészes ez a sorsolás, éppen ezért – nem is annyira titkon – a továbbjutásban reménykedem. Talán csak az Espanyol ellen nincs semmi esélyünk, sem idegenben, sem hazai pályán, a Ludogorecet viszont – akiket nyilván fűt a visszavágás vágya – taktikus, okos játékkal újra oda-vissza verhetjük. A CSZKA Moszkva ugyan az egyik legjobb orosz csapat, de korántsem annyira erősek, mint amikor a Bajnokok Ligájában szerepeltek. Még egyszer mondom: abszolút optimista vagyok!

Magyar Zoltán

Szerintem két csapat, a Ludogorec és a bajnokságot is gyengén kezdő Espanyol mindenképpen verhető, a CSZKA Moszkva viszont nagyon kemény dió lesz. Tehát kis szerencsével a továbbjutás is összejöhet.

Nyilas Elek

Először is: gratulálok az Európa Liga főtáblára jutáshoz! A Ludogorecet már jól ismerjük, de ebből nem szabad kiindulni, hiszen nyilván alaposan felkészülnek belőlünk. Az orosz és spanyol bajnokság igen színvonalas pontvadászatok, tehát a CSZKA és az Espanyol is komoly játékerőt képvisel. Rangos tehát a mezőny, annak ellenére, hogy nincsen benne igazi topcsapat. Ha a meglévő tudás mellett kellő elszántság és szív lesz a játékosokban, a második hely elcsíphető. Egy dolog biztos: mindehhez vér és verejték szükséges!

Nyilasi Tibor

Szívesen láttam volna egy igazi sztárcsapatot a Groupama Arénában, így viszont – nem lebecsülve az ellenfeleket – bármi előfordulhat! A Ferencváros egy nagy utazáson vehet részt, hiszen innentől kezdve felszabadultan, mindenféle tehertől mentesen, béklyók nélkül játszhatnak. S mivel az Espanyol teljesen formán kívül van, a CSZKA Moszkva hullámzó teljesítményt nyújt, a Ludogorecet pedig oda-vissza vertük, az utolsó pillanatig versenyben maradhat a csapat a továbbjutásért. Pláne, hogy a játékosok egyre több nemzetközi rutinnal vérteződnek föl.

Telek András

Úgy gondolom, ebben a csoportban egyértelműen kiemelkedő csapat nincs, leginkább az Espanyol és a CSZKA Moszkva az esélyes a továbbjutásra. A Ludogorec ellen ki-ki meccseket játszunk majd, a továbbjutásunk azon múlik majd, hogy a spanyol és orosz rivális ellen képesek leszünk-e a bravúrra vagy sem.

Vincze Ottó

Ez egy kiegyensúlyozott csoport, amelyben nincsenek kiemelkedő sztárcsapatok, de európai szinten mindegyik jelentős játékerőt képvisel. Ezzel együtt a Fradinak abszolút van esélye pontot vagy pontokat szerezni – főleg hazai pályán! A CSZKA Moszkva orosz viszonylatban is egy komoly klub, amely papíron erősebbnek tűnik, mint a Fradi. Az Espanyol egy spanyol középcsapat, amely elég jó utánpótlásbázissal rendelkezik, és szép a stadionjuk is. A Ludogorecet pedig már ismerjük, nincs okunk félni, tartsanak tőlünk a bolgárok! A Ferencvárosnak csak úgy lehet esélye, ha folyamatosan fejlődik, és minél több nemzetközi tapasztalatot szerez. Már több generáció felnőtt a Bajnokok Ligája- és a későbbi UEFA Kupa-szereplés óta, ezért a közönség is nyilván kiéhezve várja a rangos kupatalálkozókat. A menedzsment számára most egyértelműen kiderül, kik azok a játékosok, akik hosszú távon is megállják a helyüket a nemzetközi szinten is.

SportPlusz nyomán.