A budapesti junior VB-n és a newcastlei XXII. Szervátültetettek Világjátékán indultak a fradisták.

Mihályvári-Farkas Viktória három számban indul a budapesti junior világbajnokság, első számában, a 400 méter vegyesen rögtön az első nap vízbe ugrott. Délelőtt az előfutamában a harmadik helyen, összesítésben az ötödik legjobb idővel, 4:44:76-tal a döntőbe jutott. A fináléban úszónk 200 méter után a második helyen állt, ám végül a hatodik lett, 4:44.25-ös idővel. Mihályvári-Farkas Viktória az úszás után a könnyeivel küszködve nyilatkozott, jobbat várt magától. Tehetségünk 800 méteres gyorsúszásban futama elején egy hármas bolyban haladt a negyedik-hatodik helyen, féltávnál már stabil ötödikként fordult, és végül ezen a helyen zárta a számot.

Török Dominik Márk hetedik helyen ért célba 400 méter vegyes számban a budapesti Junior Úszó Világbajnokságon. Dominik az ötödik legjobb idővel jutott a döntőbe délelőtt. A fináléban 4:21.98-as időt úszott. Úszónk jól kapta el a rajtot, de már pillangón jelentős hátrányba került az élboly mögött. Dominik sokáig a nyolcadik helyen ment, végül gyorson, erős hajrával sikerült elcsípnie a hetedik helyezést. “Nagyon rossznak éreztem a döntőt, reggel sokkal jobb ritmusban úsztam. A hátnál éreztem leginkább, hogy ez most nem megy. Sok hullámot kaptam a szomszédos pályán lévő franciától, de nem vagyok elégedett ezzel az eredménnyel.” – mondta sportolónk a döntő után.

Augusztus 17. és 22. között az angliai Newcastle-ben rendezték meg a XXII. Szervátültetettek Világjátékát, amelyen két ferencvárosi sportolói is indult. A kétszer is az Év Fogyatékkal Élő Női Sportolójának megválasztott úszónk, Gyurkó Alexandra 200 és 400 méter gyorson ezüstérmes lett, míg 100 méter gyorson a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A „virtuális” triatlonversenyen (400 méter úszás, 10 kilométeres kerékpár időfutam, illetve 5 km terepfutás) szakosztályunk versenyzője, Déri Dávid bizonyult a legjobbnak, aki a bronzérmet nyert futócsapatnak is tagja volt.

Fradi.hu nyomán.