Legendáink leszármazottainak pozitív energiája is segítette clubunkat az Európa Liga csoportkörébe jutásban – Czibor Zoltán emléke miatt jöttek Magyarországra.

Galéria: Czibor90 emlékév megnyitó – Komárom @ FTC facebook

A „Rongylábú” tiszteletére augusztus 23-án indította útjára Komárom Város Önkormányzata Czibor Zoltán születésének 90. évfordulója alkalmából a Czibor90 emlékév rendezvénysorozatot, melynek ünepélyes megnyitója péntek este Komáromban, a Monostori Erőd Jókai termében zajlott le. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen bár a legendás balszélső Kaposváron született, Komáromban nőtt fel, és mindig is a Duna-parti várost tartotta otthonának.

Czibor, Kocsis és Kubala gyerekei az Üllői úton – fotó: NSO

Nagyon élveztem a mérkőzést, magamon is meglepődtem, mert ordítoztam, ugráltam, úgy éreztem, megfiatalodtam, nagyon szurkoltam a Fradi sikeréért. Többnyire spanyolul kiáltottam be valamit, én már sokkal inkább azon a nyelven beszélek, de remélem, így is segítettem – idézte fel a csütörtök este élményeit a FradiMédiának Czibor Zoltán lánya, Czibor Írisz. – Édesapám számára mindig is a Fradi volt a legkedvesebb helyen a szívében. Hogy miért, azt nem tudom. Talán a zöld színek?

Hogy mit jelentett számára a Fradi? Mindent! – mondta Vizeli Csaba a FradiMédiának. – Egyrészt mindig is fradistának vallotta magát, másrészt azt sohasem tudta megemészteni, hogy a rendszer elküldi őt abból a csapatból, amely a magyar futballtörténelem legendás együttese volt. Mennie kellett, de ez is a vagányságát mutatja, hogy ha már a Fradiban nem játszhatott, nem játszott a Honvédban sem, és Csepelre ment. Mindig is ott dobogott a szívében a Ferencváros.

Bővebben: Fradi.hu