A női labdarúgó válogatott a szünetig tudta tartani magát.

Női labdarúgás, EB-selejtező, 1. forduló
Izland 4-1 (1-1) Magyarország

A keretben clubunkból ott van: Samu Anna, Szabó Viktória, Mosdóczi Evelin, Csiki Anna, Fenyvesi Evelin, Kocsán Petra, Pusztai Sára és Vágó Fanni.

Szőcs – Csiszár, Júlia, Fenyvesi (Kocsán, 86.), Szabó, Vágó (Zágor, 78.), Jakabfi, Mosdóczi (Tóth, 68.), Rácz, Zeller, Turányi

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport

Markó Edina

Az első félidőben működtek a dolgok, de ott is kellett néhány Szőcs-bravúr ahhoz, hogy meccsben maradjunk. Párhuzamot vonnék a hazai, Dánia elleni vb-selejtezőnkkel, ahol 1–1-es félidő után elhittük, hogy győzelmi esélyünk van, jobban kitámadtunk és nehezen értünk vissza. Gyorsak voltak az izlandiak csatárai, gyorsan váltottak védekezésből támadásba. A második félidő közepétől megnőttek a játékosok közötti távolságok, nem tudtuk visszaszerezni a labdákat, megakadályozni a kontrákat. Hatvan percig nagyon fegyelmezetten futballoztunk, utána becsúsztak a hibák és egy ilyen csapat ellen a hibák döntő tényezők. Nehéz sorozatot kezdtünk az egyik legnehezebb ellenfél ellen. Egyértelműen látszott, hogy az izlandi játékosok dinamikusabbak voltak, fizikálisan jobb állapotban voltak, ezen kell dolgozni, ha a topcsapatokhoz közelebb akarunk férkőzni. Először a védelemben próbáltunk frissíteni. Utána pedig az előre játékot igyekeztük kicsit kockáztatva, de erősíteni. 3–1-nél voltak még lehetőségeink és szerettünk volna még legalább egyszer betalálni. Ez sajnos nem sikerült és a végén kaptunk egy szerencsétlen gólt.