A Fradi ukrán jobbszélsője hazája sajtójának nyilatkozott az első ferencvárosi hónapokról.

[Az első meccsen] birtokoltuk a labdát. Fölényben voltunk, megpróbáltuk felnyitni a széleket, miközben középen is támadtunk. De nehéz volt feltörni az ellenfél védelmét. Öt védővel és három középpályással játszottak. Ráadásul nekem úgy tűnt, hogy az a pálya, amelyen játszottunk, nem szabványméretű volt. Ezért a védőik tudták blokkolni a támadásainkat, de sok lehetőséget teremtettünk.

Minden a kezünkben van. A hazai meccsen megpróbáljuk a mérleg nyelvét a magunk irányába billenteni, hogy folytathassuk a nemzetközi kupában. A playoffban már nincs értelme az ellenfél gyengeségéről beszélni. Az edzők mindent elmondtak az ellenfélről, ők is a csoportkörbe akarnak jutni. De remélhetőleg mi fogunk.

A Kaposvár elleni meccsen nem befolyásolt minket a Dinamo elleni 0-4. Épp ellenkezőleg, a hangulat nagyon komoly volt. Rehabilitálni szerettem volna magamat a kiesés után. Sok helyzetet alakítottunk ki. Már el is felejtettük a Zágráb meccset. Mind a klubelnök, mind a klub szurkolói a csapat mögé álltak. Továbbmegyünk, és most a cél bejutni az Európa Liga csoportkörébe.

Természetesen a zágrábi játékosok kicsit képzettebbek egyénileg. Átrágtuk a visszavágót és azt láttuk, hogy majd minden gólt magunknak okoztuk. A mi hibáink voltak. Megtapasztaltuk ezt a szintet és most továbbmegyünk.

Akármennyi játékidőt kapok az edzőimtől, higgyék el, a legjobbamat adom. Már sokkal jobban érzem magam Magyarországon, adaptálódok. Segített, hogy mielőtt Magyarországra költöztem, nyelvtanárhoz jártam és négy hónapig angolt tanultam. Megértem a társakat és nyelvi akadály sincsen. Budapesten is megszoktam már, lakást bérlek. Nincsenek problémák.

A jobbszélen szeretek játszani, de ahol hasznára vagyok a csapatnak, ott játszom majd. Ez nem gond. A tökéletességnek nincsenek határai, mindig tovább kell fejleszteni magunkat és segíteni elérni a csapat céljait.

– Alekszandr Zsubkov