Korábbi hátvédünk az UEFA Kupa csoportkörébe jutást is felidézte.

A zöld-fehérek 15 év után juthatnak be a kontinens valamelyik kupasorozatának csoportkörébe. Ehhez csütörtökön hazai pályán a litván Suduvát kell kiejtenie a gárdának, a párharc első, idegenbeli mérkőzése 0-0-val zárult. Jó előjel lehet, hogy 2004-ben hasonló forgatókönyv után ért el sikert az együttes. Akkor az angol másodosztályú Millwall elleni playoffkörben kellett kiharcolnia az UEFA Kupa főtáblát. Idegenben 1-1-es döntetlent ért el a Fradi, amely a visszavágón 3-1-re diadalmaskodott, így 4-2-es összesítéssel nyerte meg a párharcot.

Gyepes Gábor jó szívvel emlékszik vissza a 15 évvel ezelőtti sikerre. A 26-szoros magyar válogatott védő alapembere volt a Ferencvárosnak.

Az első meccsen nagyon lenéztek bennünket az angolok. Bár csak másodosztályú volt a Millwall, játékosai végig éreztették velünk, hogy jobbnak gondolják magukat nálunk. Ehhez képest az idegenbeli döntetlent követően hazai környezetben biztosan vertük őket. A Fradi-pályán nekik mentünk, szurkolóink támogatásával megmutattuk az angoloknak, hogy hiba volt lebecsülniük minket. A Suduvával is muszáj éreztetni, ez a Ferencváros stadionja, itthon a szurkolók segítségével ki kell harcolni a továbbjutást. A lelátóról érkező buzdításból hatalmas erőt meríthetnek a játékosok. Szurkolok a Fradinak, bízom benne, hogy bejut a csoportkörbe.

Blikk