Nem sok esélyt ad Arvydas Straupis, a Veszprémben dolgozó litván kosáredző honfitársainak, azért valószínűleg nem ő legfőbb szaktekintély a kérdésben.

Nemhogy a Fradi ellen nincs esély, már arra se tettem volna egy lyukas garast, hogy a Suduva idáig eljut – nyilatkozta a Borsnak a korábbi ki­váló kosárlabdázó. Arvydas Straupis mindezt arra alapozza, hogy hazájában a foci „meglehetősen gyerekcipőben jár”, a kosárlabda sokkal népszerűbb: – Míg egy kosárcsarnokban igazi karneváli a hangulat, addig a focipályákon elvétve hallani tapsot – magyarázta, s kiemelte: a Suduva kettős győzelemmel elért továbbjutása a Maccabi Tel-Aviv ellen kész csoda, de hát ilyen a sport…

Szerencsére nem minden történik papírforma szerint. Az roppant unalmas lenne. Az előző körös siker nyilván meghozza a szurkolók kedvét, és bizonyára többen lesznek a hatezres stadion lelátóin, mint szoktak.

Úgy véli, el­mondhatatlanul sokat jelentene a litván focinak az újabb siker, ami ta­lán még a kosárlabda egyeduralmát is megtörné.

Persze, nem lehet minden mérkőzést puszta szerencsével megnyerni, és az élet amúgy is ritkán ismétli önmagát – mosolyodott el. – Természetesen ott ülök majd a tévé előtt, és szurkolok, de a realitás az, hogy a magyar csapat sokkal esélyesebb. Ha a Fradi kényelmesen, az ellenfelet lebecsülve játszik, talán lesz esélyünk labdába rúgni. Viszont, ha komolyan veszi a meccset, idegenben sem lehet kétséges, melyik csapat nyer. Azt ugyanakkor biztosan tudom, a fanatikusok mindenképpen ordítva szurkolnak majd a hétvégén – de inkább a kosárlabda következő bajnoki fordulójában.

forrás: bors.hu