A korábban a Fradit és a litván válogatottat is irányító szakember szerint motivált ellenféllel találkozunk majd.

Költségvetésben, infrastruktúrában és játékerőben is a litván előtt jár a magyar foci, így a Fradi várja esélyesként a Suduva elleni, csoportkörbe jutásról döntő rájátszást.

A litván élvonalat nehéz összehasonlítani az NB I-gyel, amely az elmúlt években sokat fejlődött, miközben a balti államok focija, így Litvániáé is egyre gyengébb – fogalmazott a Borsnak a Fradi korábbi edzője, László Csaba, aki 2012 és 2013 között volt a litván válogatott szövetségi kapitánya. – Van játékos a Suduvában, aki még nálam is focizott, illetve a szövetségből most is többekkel beszéltem, elmondták, mennyire motiválja őket a Fradi ellen, hogy a klub történelmet írhat, és első litván csapatként juthat be az EL-csoportkörbe.

László elmondta, arrafelé a kosárlabda a legnépszerűbb sport, de Suduva valódi fociváros.

Más településekhez képest itt abszolút a foci dominál, van egy jó stadionjuk és edzőközpontjuk is. És habár nem egy világverő csapat, stabil, nem szabad lenézni – in­tett óva az elbizakodottságtól a jelenleg a Sepsiszentgyörgy edzőjeként dolgozó szakember. Ki­emelte: Marijampolében nemcsak a Maccabi Tel-Aviv, hanem ta­valy a skót Celtic sem tudott nyerni.

Az első meccs jövő csütörtökön Litvániában lesz.

forrás: borsonline.hu