Vezetőedzőnk szót ejtett a szurkolókról és Davide Lanzafame átigazolásáról is.

Szergej Rebrov

Nem mi vagyunk a párharc favoritjai, ezt elmondtam már korábban is, egyébként is, esélyesnek nem könnyű lenni, ha megnézzük a Valletta elleni meccseinket, mi voltunk az esélyesek, ami nagyobb nyomást helyezett ránk, nehezebben is ment a játék, vagy ott a Ludogorec, amely az első kör favoritja volt, mégis mi vagyunk most itt. Nem az esélyek számítanak, hanem az, hogy minden pillanatban megfelelően koncentráljunk, tiszteljük az ellenfelet és a saját játékunkat hozzuk.

A visszavágó más mérkőzés lesz, mint a zágrábi, hazai pályán leszünk, a szurkolóink előtt, nyilvánvalóan fogunk változtatni egy-két dolgon, és fel kell készülnünk az összes lehetséges szituációból. Ezzel foglalkoztunk az elmúlt héten. A Dinamo a legerősebb ellenfelünk eddig, nagyon komoly támadópotenciállal rendelkeznek, kiváló játékosokkal a keretben, de a játék nem csak a támadásból áll. Az első meccsen mi is megmutattuk az erőnket, de csak az első félidő ment le, most jöhet a második. Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy továbbjuthassunk!

Hogy mi lenne, ha a horvátok szerzik meg a vezetést? Úgy gondolom, hogy erre már választ kaphattunk az első mérkőzésen is. Azt nem tudom megmondani, hogy a Dinamo miként fog pályára lépni, amit megtehetünk, hogy minden szituációra felkészülünk, megmutatjuk a játékosoknak a lehetőségeket, hogy mikor mit csináljanak. Arról, hogy mi mit fogunk pontosan játszani, azt tudom válaszolni, mint Zágrábban az egyik újságírónak: “Meghívlak a meccsre Budapestre, gyere el és meglátod.” Ennél hogy mondhatnék többet? Számítanunk kell az erős támadójátékra is, arra is, hogy esetleg visszaállnak és a veszélyes kontrákra is.

Hogy ez lenne a legfontosabb mérkőzés, azóta, hogy itt vagyok? Én úgy érzem, hogy minden egyes meccs nagyon fontos volt. A szezon során azért, mert meg akartuk nyerni a bajnokságot, ehhez pedig győzni kellett. A Fradi egy nagy klub, nagy történelemmel, minden mérkőzés, minden sorozat fontos. Nem volt ott a csapat 25 éve a Bajnokok Ligájában, 15 éve az Európa Ligában, persze, hogy fontos ez a párharc is, nekünk és a szurkolóknak is. Öröm, hogy telt ház előtt léphetünk majd pályára, ha megkérdezünk egy játékost, hogy tele vagy üres stadionban szeret-e játszani, nem kérdés, hogy melyiket választaná, olyan ez, mint a színház, a színész sem szereti, ha nincs közönség, ha viszont nincs üres hely, akkor sokkal jobban átéli a szerepét, még több érzelmet visz a játékába, nincs ez másként a labdarúgásban sem. És azt elmondhatom, hogy Magyarországon a mi szurkolóink a legjobbak, és amit láttunk Zágrábban, hogy egy mondhatni kisebb hadsereg kísért el minket, biztos vagyok abban, hogy a játékosok holnap ezt is meg akarják majd hálálni a pályán.

A bajnoki mérkőzéseinket azért halasztottuk el, mert a szövetség erre lehetőséget ad, ha lehet, akkor pedig ezzel élni fogunk, mert a hazai és a nemzetközi porondon is céljaink vannak. Le tudnánk játszani egy héten két mérkőzést, de így a regenerációt jobban meg tudtuk oldani.

Davide Lanzafame átigazolásával kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy játékosok jönnek, játékosok mennek, a holnapi meccsre koncentrálunk.