Ma 13 órakor lépnek pályára a lányok Pozsonyban – a Slovan legyőzéséről a gólszerzőinket kérdezték.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 5. csoport, 2. mérkőzés
Pozsony, 13.00: Ferencváros – Agarista SS Anenii Noi
Jegy: 3€
Szöveges élő: Fradi.hu

Diószegi Fanni

Mentálisan megerősödtem a kihagyás hónapjaiban. Régebben, ha tíz perc jutott nekem, megesett, hogy duzzogtam miatta, ma boldog vagyok, mert tudom, mennyit jelentett volna ez akkor, amikor járni sem tudtam. Sokat dolgoztam azon, hogy újra itt lehessek, tiszta lappal akartam kezdeni az idényt, és nagy öröm, hogy gólt lőttem. Nagyon egyszerűen mondhatnám azt is, hogy nem volt nehéz dolgom: Balázs azt kérte tőlem, amikor beálltam, hogy csináljuk meg a kapujuk előtt a kényszerítőket, én pedig megcsináltam a kényszerítőt Vágó Fannyval, és tessék! De komolyra fordítva, természetesen egyáltalán nem volt egyszerű a dolgunk, nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. De annál jobb érzés, hogy sikerült megnyernünk. Nem követjük el a hibát, hogy már a Szabadkára készülünk. Egyfelől számíthat a gólkülönbség, másrészt ez a meccs van előttünk, erre figyelünk. Természetesen győzni akarunk, a keddi összecsapás még messze van. De én már azt is tudom: futballozhatunk, ezt szeretjük a legjobban, és már az is boldogság, ha a pályán lehet az ember. Nagyon sokan nagyon régóta várunk arra, hogy kiharcoljuk a főtáblát a Bajnokok Ligájában, és most végre itt vagyunk. Igyekszünk megélni minden pillanatát, és élni a lehetőséggel, mert tovább akarunk jutni!

Kocsán Petra

Volt a meccs elején egy ollózásos próbálkozásom, az sajnos lecsúszott. De utólag belegondolva egyáltalán nem bánom, hogy egy másik akció végén találtam a hálóba… Mindannyian nagyon vártuk ezt a selejtezőtornát, szeretnénk nagyot alkotni, így természetesen nagyon boldog vagyok, hogy fontos góllal járulhattam hozzá az első sikerhez. Ez még persze csak az első lépcsőfok volt, de megyünk tovább, szeretnénk megvalósítani az álmainkat!

Marija Aleksic

Azt hiszem, ez volt életem legnagyobb gólja! De az egészen biztos, hogy a legfontosabb találat volt pályafutásom során. Három éve, a második bajnoki címünk utáni selejtező óta várunk arra, hogy újra pályára léphessünk a Bajnokok Ligájában, még ha csak selejtezőn is. Nagy élmény itt lenni, mindenki erre készült hetek óta, nagyon egységesnek érzem a csapatot. Egyáltalán nem vagyunk könnyű mérkőzésen túl, és nem szabad abba a hibába esnünk, hogy lenézzük a következő ellenfelünket, még akkor sem, ha egyértelműnek tűnik, hogy a moldávok fejtik majd ki a legkisebb ellenállást. De ha ott sikerülne nyerni, jöhetne a ki-ki mérkőzés a továbbjutásért.

Fradi.hu, NS nyomán.