Gera Zoli nyilvánosságra hozta első U21-es válogatott keretét. Jövő héten Telkiben edz majd a csapat, aztán szeptemberben már Dániával játszanak felkészülési mérkőzést.

Azért tartottam fontosnak, hogy az első felkészülési mérkőzések előtt összejöjjünk néhány napra, mert jókora lemaradásban vagyunk azokhoz a riválisokhoz képest, akik már tavaly novemberben megkezdték a közös munkát.Két nap alatt behatároltak a lehetőségeink, de a rendelkezésre álló rövid időben igyekszünk minél jobban megismerni a kerettagokat, és természetesen ők is megismerhetik a mi elképzelésünket az előttünk álló közös munkáról, illetve arról a játékstílusról, amit képviselni fog a válogatott a következő időszakban. Erre az összetartásra még nem tudtuk meghívni a külföldön szereplő futballistákat, de a bő keret tagjainak több mint feléről pontosabb képet kaphatunk az őszi mérkőzések előtt, ami nagyban segíti a további munkánkat.

– Gera Zoltán

(mlsz.hu)

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Ferencváros), Bese Balázs (MTK Budapest), Zöldesi Illés (Kisvárda)

Védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Takács Zsombor (Ferencváros), Szilágyi Zoltán (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Gergényi Bence (ZTE), Deutsch László (Csákvár), Szalai András (Paksi FC)

Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Milán (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Daróczi Zoltán (Vasas), Kiss Bence (Haladás)

Támadók: Csernik Kornél (Ferencváros), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regő (Győri ETO), Kundrák Norbert (Ferencváros), Bíró Bence (Guimares – Portugália), Dragóner Filip (Mezőkövesd)