Emir elmondta, hogy ott lesz ma Dinamo Zágráb keretében.

– Azt lehetett olvasni, hogy az előző mérkőzésen megsérültél. Mennyire súlyos a helyzet? Tudsz játszani a kedd esti meccsen?
– Igaz, valóban kiment a bokám, de kaptam fájdalomcsillapítót, úgyhogy azért nincs komolyabb baj. Persze azt nem mondhatom biztosra, hogy játszani fogok, ez az edző döntése, de természetesen a keretben vagyok.

– A Dinamo edzésének nyilvános részén te is a többiekkel futottál, ráadásul legelöl. Mennyire vagy vezére a csapatnak?
– Megpróbálok az lenni, a csapat egyik karakteres futballistája, aki vezeti a többieket. Ráadásul elöl azért is jobb futni, mert így tudod, hogy minden rendben van a csapattal (nevet).

– Több korábbi játékostársad vagy stábtag is nagy örömmel fogadott, amikor összefutottatok. Mennyire követted a Fradinál történteket, miután eligazoltál?
– Pont ezért szerettem mindig is a Fradit, mert ilyen barátságos volt mindenki. Vargával, Lovrencsiccsel, Dibusszal is együtt játszottam, de sok stábtagot is ismerek a mostaniak közül. Persze, hogy követtem a klubnál történt eseményeket, és nagyon örülök, hogy ennyire jó irányba halad a Fradi, mert nagyon szép időszakot töltöttem ott. Annak is örültem, hogy a Fradi a következő körbe jutott, persze azért nem annyira… (nevet)

– Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy Fradi-Dinamo Zagreb párharc lesz?
– Nagyon vegyes, hiszen nem akarok rosszat az előző klubomnak, de persze mindig nyerni akarok. Ez így elég nehéz nekem, de a legjobbamat fogom adni.

– Hogy láttad, most erősebb a Fradi, mint a te időszakodban?
– Szerintem akkor is nagyon dominánsak voltunk, amikor még velem együtt nyertük meg a bajnokságot. Igaz, néhány apróság hiányzott. Remélem, ez most adott a csapatnál, hiszen a Fradi sokat várt arra, hogy nemzetközi szinten is sikeres legyen. A legjobbakat kívánom, igaz, nem ellenünk (nevet). Komoly céljaink vannak a Dinamóval.

– Ki a legjobb szerinted most a Fradiból?
– Talán Lanzafamét vagy Priskint mondanám, de a szélsők is nagyon jól játszanak. Láttam néhány meccsét most a Fradinak, hiszen videóztunk, hogy hogyan is játszik a csapat.

– És a Dinamóban ki a legjobb? Mi a csapatotok legnagyobb erőssége?
– Nagyon sok jó játékosunk van, minden poszton több jó futballistánk is, ez a receptünk a sikerre Horvátországban és az európai mezőnyben. Domináns együttes vagyunk, ahol senki sem egyénieskedik. Mindenki egyért futballozik, tudjuk, hogy így sokkal erősebbek lehetünk.

Fradi.hu