Hokisaink ma kezdik meg a közös munkát, eddig főleg egyénileg készültek az új évadra – vezetőedzőnket kérdezték a nyári építkezésről.

A zöld-fehérek meggyőző teljesítménnyel nyerték meg tavasszal az Erste Ligát. Éppen ezért nem nagy meglepetés, hogy a keretben kevés változás lesz. “Még néhány bejelentés várat magára, de tulajdonképpen készen van a csapat – árulta el blogunknak Fodor Szabolcs vezetőedző. – Az egyetlen fejtörést Marcus Perrier visszalépése jelenti. A kitűnő hátvéd fontos része volt a csapatnak, elfogadta, aláírta az új szerződését, ám azután kiderült, hogy a felesége nem tudna vele jönni. Végül úgy döntött, a család fontosabb számára, és bejelentette a visszavonulását, amivel nem tudtunk mit kezdeni. A pótlását meg kell oldanunk, de szerencsére nem muszáj kapkodnunk. Alaposan szétnézünk a piacon, hiszen meghatározó játékost kell hoznunk a helyére, aki hozzá hasonlóan vezéregyéniség lehet az Erste Ligában vagy a Kontinentális Kupában is.

A kanadai hátvéden kívül alig kellett játékost cserélni. “A bajnokság megnyerése azt mutatta, hogy a csapat jól működött. Természetesen mi is elégedettek voltunk a játékosok döntő többségének teljesítményével. Ezt jelzi a meghosszabbított szerződések nagy száma. Ugyanakkor azt szerettem volna, hogy a keretünk a tavalyinál is mélyebb legyen. A szezon nagy részében négy sorral tudtunk játszani, ez döntő faktor volt. Néhány helyen azonban ráfért egy kis frissítés a csapatra, és úgy gondolom, az újonnan szerződtetett játékosok sokat hozzá tudnak majd tenni az összteljesítményünkhöz. Már tavaly is olyan hokisokat kerestünk, akiknek a hozzáállása profi a jégen és azon kívül is. Igazi versenyző típusok, akiket nem kell noszogatni. A szezon közben elválik, de most úgy érzem, hogy szinte négy egyforma erejű sorunk lesz, amelyek gyors, energikus játékkal dominálhatnak a meccseken.

A bérletek árusítását rövidesen kreatív akcióval elkezdő Fradi nagyon ráfekszik a felkészülésre, csupa kemény rivális vár a csapatra. “Augusztus 5-én megyünk jégre, és a második hét végén rögtön a mély vízbe merülünk, hiszen Miskolcra megyünk. A Jegesmedvéké eddigi is remek csapat volt, de az idei igazolásaikkal még erősebbek lettek. Ezt követően hetente jégre lépünk szlovák extraligás vagy lengyel klubok ellen a Visegrád Kupában, illetve a Szuperkupában a Fehérvár EBEL-csapata ellen is lemérhetjük, hogy hol tartunk. Valóban kifejezetten erős ellenfeleket kerestünk, mert minél hamarabb szeretnénk elérni azt a sebességet, amellyel az Erste Ligában mi diktálhatjuk a tempót.

Jégkorongblog