Gólkirályaink újra zöld-fehér mezt öltenek magukra.

Fekete Róbert a Fortunában kezdett el futsalozni, de a 2006/2007-es szezont már nálunk kezdte meg, és hét idényen át erősítette csapatunkat, miközben Ausztriában építette nagypályás karrierjét, 2011-ben bronzérmet ünnepelhetett Fradi-mezben.

Ezt követően a Dunakeszi, majd öt szezonon át a Dunaferr játékosa volt, 2017-ben ezüstérmet szerzett, és minden szezonjában 30 gól körül termelt. A rutinos, válogatott játékos eddigi legeredményesebb idénye az előző volt, 20 meccsen 36 gólt vágott, az alapszakasz gólkirálya lett 31 találattal.

Nagyon örülök, hogy újra a Ferencváros játékosa lehetek. Amikor Németh Péter elnök úr megkeresett, már tudtam, hogy meg fogunk egyezni. Felvázolta, milyen hosszú távú tervek vannak a Fradinál, és ez nagyon szimpatikus volt. Bízom benne, hogy ismét hosszú évekig meghatározó csapata leszünk az első osztálynak. Nagyon fontos volt, hogy sok barátommal tudok együtt futsalozni itt, az újak közül sokakkal régóta együtt focizunk. Azért dolgozunk, hogy ismét hasonló eredményt tudjunk elérni, mint amikor harmadikok lettünk. Nem rejtett célunk az is, hogy a szurkolóinkat visszacsábítsuk a csarnokba és hétről hétre több száz néző előtt küzdjünk a győzelemért” – mondta Fekete Róbert.

Öreglaki Norbert is ismét aláírt együttesünkhöz! Öreglaki az Aramisban kezdte meg a futsalpályafutását, amelynek színeiben – éppen ellenünk – már 19 évesen bemutatkozott az NB I-ben. Négy szezon után a BME-hez igazolt, ahonnan két idény után szerződött Szombathelyre. Eközben végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, majd a felnőtteknél is bemutatkozhatott.

A Golyó becenévre hallgató játékos négy szezont töltött el a Haladásnál, az elsőben gólkirály lett, és újabb bajnoki bronzérmet, valamint kupagyőzelmet ünnepelhetett. A 27 éves futsalos mára 35-szörös válogatottnak mondhatja magát, valamint több, mint 150 élvonalbeli találata van.

Öreglaki az előző szezont már nálunk kezdte, és az NB II keleti csoportjának őszi részében 19 meccsen 35 gólt vágott, majd az élvonalban dobogóért küzdő Dunaferrnél folytatta, amelynek színeiben szerzett még 5 találatot, és a negyedik helyen végzett.

Mindezek alatt úgy is majdnem az NB II gólkirálya lett, hogy a tavasszal már az NB I-ben futsalozott, aztán az utolsó fordulóban (nem túl sportszerű körülmények között) megelőzték. Ősztől azonban már mind az NB I-es futsal, mind az összejöhet neki, hogy a Fradiban játszik.

Nagyon örülök, hogy újra a Ferencváros játékosa lehetek! A felvázolt tervek szimpatikusak voltak számomra és az igazolások révén egy igazán erős csapat van alakulóban, amit vonzónak találtam. Minden erőmmel azon leszek és bízom abban, hogy hasonló jó teljesítményre leszek képes, mint a tavalyi szezonban. Csapatszinten is folyamatosan tudunk fejlődni, ezáltal együtt nagy eredményekre lehetünk képesek, és emiatt a szurkolótábort is magunk mellé tudjunk állítani. Várom már a szezonkezdést! – mondta Öreglaki.

Rábold Richárd Barcson, Zalaegerszegen, a Honvédnál és Vácon is futballozott, NB II-ig jutott el nagypályán, ám a labdarúgó-pályafutása mellett a modellkarrierjét is építette, így abbahagyta a profi futballt.

A futsalt azonban nem fejezte be, kispályán nálunk kezdte el gyártani a gólokat, első szezonjában hét meccsen 11 gólig jutott Fradi-mezben, majd Vácon és Maglódon játszott. Legutóbbi két szezonjában 54 meccsen 123-szor (!) vette be az ellenfelek kapuját, ami még akkor is szép teljesítmény, ha NB II-es, illetve NB III-as gólokról beszélünk.

Nagyon örültem neki, hogy megkeresett a Ferencváros, hiszen így visszatérhetek, de izgatott vagyok az élvonalbeli lehetőség miatt is. Bízom benne, hogy hasonlóan eredményes tudok lenni, mint az NB II-ben voltam. Ősszel játszom le az első NB I-es meccsemet, de most először lesz élvonalbeli a felkészülésem is, nagyon kíváncsi vagyok, ez mit hoz ki belőlem. Erős keret áll össze itt, mindent megteszünk érte, hogy eredményesek legyünk és kiszolgáljuk a szurkolókat” – mondta Rábold Richárd.

Fradi.hu