A labdarúgó csapat vezetője a mai átigazolás mellett a nemzetközi szereplésről is beszélt.

– Önmagában is nagy szó, hogy a Dinamo Zagreb elleni párharc eredményétől függetlenül ott leszünk valamelyik nemzetközi kupasorozat rájátszásában, de nagy ugrás ez a korábbi évek eredményei után is. Ön hogyan tekint az eddigi szereplésünkre?
– Nagy öröm, hogy végre eljutottunk oda, ahova az elmúlt években nem sikerült, az, hogy a rájátszásban szerepelhetünk, egy újabb lépés a céljaink eléréséhez. A Dinamo Zagreb elleni párharc függvénye, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga negyedik selejtezőkörében játszhatunk-e majd. Hétfőn sorsolnak Nyonban, délben a BL, másfél órával később pedig az EL rájátszásának a sorsolását készítik el, tehát hamarosan azt is megtudjuk, hogy ki várhat ránk a folytatásban. A célunk természetesen az, hogy a BL rájátszásában szerepelhessünk és ha odáig eljutunk, az EL-csoportkör már biztos, ez óriási eredmény az elmúlt éveket nézve.

– A csapat négy mérkőzés után is veretlen a BL selejtezőjében – számított erre akkor, amikor a Ludogorec ellen megkezdtük a sorozatot?
– Amikor a Ludogoreccel összesorsoltak minket, a legtöbben az ellenfelet tartották esélyesnek. Ha az elmúlt évekből indulunk ki, a Ludogorec rendszeresen főtáblás volt valamelyik sorozatban, ennek ellenére láthattuk azt, hogy a Ferencváros milyen meggyőző teljesítménnyel tudott túllépni a bolgár csapaton. Ebből is lemérhető, hogy mentálisan milyen erős a jelenlegi gárda, nem fél senkitől, ami szerintem nagyon fontos része annak, hogy sikert érjünk el. Kettős győzelemmel jutottunk tovább, ebből kiindulva jó reményeink lehetnek a Zagreb ellen is. A máltaiak ellen szerintem egyik mérkőzésen sem állt mellettünk a szerencse, rengeteg helyzetet kihagytunk, ennek ellenére szépen lehoztuk azt a párharcot is. A keddi visszavágón már az első percekben eldönthettük volna a továbbjutás kérdését. Miután hátrányba kerültünk, picit nehezebbé tettük magunknak a meccset, de megoldottuk a feladatot, ez is azt mutatja, hogy mennyire együtt van most a csapatunk.

– Milyen esélyekkel tekint a Dinamo elleni párharc elé?
– A Zagreb egy nagyon komoly és nehéz ellenfél, de a Ludogorec is ilyen volt. Ebből kiindulva úgy gondolom, hogy a jelenlegi csapatunk képes arra, hogy a Dinamo ellen is megoldja a feladatot.

– A jelenlegi sikerekben mennyi a tavaly szerződtetett vezetőedző, Sergei Rebrov szerepe?
– Sergei Rebrovnak is óriási szerepe van ebben, ez kétségtelen tény, hiszen egy fantasztikus tudású szakemberről beszélünk, de ez egy csapat, szóval mindenkinek szerepe van a sikerekben. Szoktuk mondani: a pályamunkásoktól kezdve a vezetőedzőig, a játékosokon át az irodában dolgozókig mindenkinek, aki ehhez a klubhoz tartozik. Ez egy közös siker, a közös munkánk eredménye, mindenkinek hálásak vagyunk, hogy ez el tudtuk érni. Az, hogy idáig eljutottunk azt mutatja, hogy jó úton járunk.

– Csütörtökön ismét igazoltunk, Franck Boli személyében újabb csatár érkezett. Miért volt fontos az ő szerződtetése?
– Nagyon fontos volt, hogy találjunk még egy ütőképes játékost az elkövetkező mérkőzésekre, ez sikerült is, hiszen egy több poszton bevethető gólerős futballistával erősítettünk. Tudatos döntés, hogy azokat a pénzeket, melyek részint a BL-selejtezős szereplés, másrészt Fernando Gorriaran eladása kapcsán bevételt jelentenek a Ferencvárosnak, beforgatjuk a csapatba.

– A Dinamo Zagreb elleni párharc jól érezhetően a szurkolóinkat is megmozgatja. Milyen hangulatú mérkőzéseket vár?
– Óriási támogatásban lesz részünk, hiszen rengeteg szurkoló kísér majd el minket, az is biztos, hogy a hazai mérkőzésen is telt ház lesz. A mi szurkolóink óriási erőt tudnak adni a csapatnak és nagyban hozzá tudnak tenni a sikerhez, köszönet nekik az elmúlt fordulókért is. Elkísérték a csapatot Razgradba és Máltára is, időt, energiát és pénzt nem sajnálva buzdították a srácokat, ezért ők és én is nagyon hálásak vagyunk. A Dinamo ellen is nagy szerepük lesz, fontos, hogy újra megfelelőképpen buzdítsák a csapatot – ugyanolyan fanatikusan és sportszerűen, mint eddig mindig.

Fradi.hu