Komoly klub is érdeklődött Boli iránt. Egy hónapja arról számolt be az elefántcsontparti sajtó, hogy három klub érdeklődik a norvég gólkirály iránt. A francia élvonal újonca, a Stade Brest mellett a Football365 Africa szerint az Antalyaspor és a Porto is érdeklődött. Azt is hozzátették, hogy információik szerint a 2018-ban meghosszabbított szerződésében 1 millió eurós kivásárlási ár volt. Télen pedig a Rapidnál is felmerült.

Franck Boli volt klubja honlapján így nyilatkozik:

Ez jó nekem és a Stabaeknek is. Bár nehéz döntés volt, ez egy remek lehetőség számomra. A Fradival az EL-be, vagy a BL-be juthatunk, ez nagyszerű. Jó itt lenni. A Ferencváros Magyarország legjobb klubja, büszke történelemmel és rengeteg trófeával. A létesítmények nagyon jók és minden nagyon professzionális. A Stabaek mindig a szívemben lesz, ez az otthonom, itt nőttem fel. Nagyon fiatalon csatlakoztam a klubhoz, majd visszajöttem és most megint távozom. Biztos találkoznak még útjaink.

Hiányozni fognak a szurkolók és mindig a szívemben hordom majd őket. Máris rengeteg jókívánságot kaptam. A Stabaek szurkolói nagyon szenvedélyesek, és ez fontos a klubnak. A viszontlátásra!