Az egyenlítő találatot szerző Toki értékelt a máltai BL-selejtező után.

Ez már az igazi Tokmac, sikerült beilleszkedni?
Igen, én is érzem, hogy egyre veszélyesebb vagyok a pályán. Sokat dolgoztunk azon, hogy így tudjak érkezni a tizenhatoson belülre. Egyre többször kerülök helyzetbe. Boldog vagyok, hogy jól megy nekem és a csapatnak is, jól érzem magam ebben a felállásban, amit a csapat játszik. Sokszor próbálok oldalról érkezni a kapu elé, főleg, ha Zubkov van a jobboldalon, nagyon jó bal lába van, remek labdákat kapok tőle.

A Dinamo Zagreb talán az eddigi legnehezebb ellenfelüknek ígérkezik.
A sorsolásunk az első körben is nehéz volt, szerintem a Dinamo ellen is van esélyünk. Talán elhiszik ők is, hogy könnyű dolguk lehet, és végül mi mehetünk majd tovább.

Milyen volt afrikai gyerekként Európában focizni?
Még hat éves sem voltam, amikor Kenyából Norvégiába költöztünk. Afrikában az utcán fociztunk, a szabályokat sem ismertem, ezeket mind meg kellett tanulnom. Nyolc lehettem, amikor klubban kezdtem focizni, most pedig itt vagyok a Ferencvárosban.

Hol érzi magát igazán otthon?
Az igazi otthonom természetesen Afrika, ott él a nagymamám, és sok rokonom. Apukám is mindig azt mondta, ne felejtsem el, hogy Afrikából származom. Ő Dél-Szudánban született, de ott most nagyon rossz a helyzet, nem is jártam ott soha.

Igaz, hogy édesapja a legnagyobb szurkolója?
Igen. Na és édesanyám. A máltai mérkőzés után ezúttal is őket hívtam fel elsőként, bár az összecsapást nézték a világhálón, így pontosan tudták, hogy milyen eredményt értünk el, és a gólomat is látták. Nagyon örültek, büszkék rám. Apu annak idején is eljárt minden mérkőzésemre, ott támasztotta a korlátot, és a hangját sem félt kiereszteni. Anyu pedig legutóbb a Ludogorec elleni hazai mérkőzésünkre jött el, nagynénémmel és nagybátyámmal látogattak meg, mondani sem kell, mennyire örültek, hogy azon a találkozón is gólt lőttem.

Hogy tetszett nekik Budapest?
Lenyűgözte őket. Mostanra én is nagyon megszerettem, a feleségemmel remekül érezzük itt magunkat. Gyerkőcök egyelőre nincsenek, így olykor eljárunk vacsorázni, beülünk egy-egy elegáns étterembe.

Bővebben: NSO, Origo