Távolugrásban és 400 m-es váltóban hoztuk el az aranyérmet.

124. Atlétikai Magyar Bajnokságot
Beszámolók: 1. nap, 2. nap

A hétvégén az MTK pályáján, a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezik meg a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen a Ferencvárosi Torna Club szakosztálya a korábbi évekhez hasonlóan ismét népes csapattal indul.

Mint Vágóné Solti Mária szakosztályvezető elmondta, végre teljes és egészséges csapattal indulhatunk az országos bajnokságon, amelynek első napján is már sok versenyszámban volt FTC-atléta.

Női hármasugrásban Erdei Dorottya 7. lett, az első érmünket pedig férfi diszkoszvetésben szereztük meg, Huszák János 58.28-cal a 3. helyen zárt. Női 100 méter Kuti Nikolett az előfutam 7. helyén zárt, férfi 100 méteren Haufe Rajmund, Kovács Dániel és Nemes Balázs nem jutott a döntőbe.

Női magasugrásban Bihari Emese 8. lett, férfi 400 méteren Pozsgai Dániel 4., Fekete Gábor 7. helyen zárt Férfi 4×100 méter: az FTC csapata (Kovács Dániel, Varga Dániel, Szabó László, Bánhidi Bence összeállításban a 4. lett.

A nap végére maradt a legjobban várt versenyszám eredménye. Férfi távolugrásban Szabó László 7.59 méteres eredménnyel országos bajnok lett! Galambos Tibor a 4., Bánhidi Bence a 6. helyen zárt.

A szombati sikeres nap után vasárnap is remekeltek a fradisták, igaz a rossz időjárás miatt több versenyszám késve kezdődött el, vagy egyáltalán nem tartották meg. A férfi 4×400 méteres váltónk nagy esélyekkel várta a versenyt, hiszen fedett pályán magyar bajnok lett télen és a Csapatbajnokság elődöntőjében is nyert. Nem is kellett csalódnunk a Varga Dániel, Fekete Gábor, Szabó László, Pozsgai Dániel összeállítású csapatunkban, amely 3:20.36-os idővel aranyérmes lett.

Szabó László a szombati, távolugrásban szerzett aranyérme után vasárnap 200 méteren bronzérmes lett. Szintén a dobogó legalsó fokára állhatott fel Varga Dániel 400 méter gáton, illetve női távolugrónk, Gődény Pálma a harmadik helyen állt a versenyben, azonban a vihar miatt befejeződött a szám, így az eredmény nem hivatalos.

Vágóné Solti Mária, szakosztályvezető

Mindenek előtt meg kell említenem, hogy ez a Magyar Bajnokság méltatlan körülmények között volt megrendezve. Gyakorlatilag mindenhol állt a víz, az ugrószámokat el kellett halasztani, mert a gödörből feljött a szennyvíz. Órákat vártunk, nem tudtuk, hogy egyaláltan lesz-e verseny. Ennek ellenére nagyon büszkék vagyunk a 4×400 méteres váltóra, főleg Pozsgai Dánielre, aki szombaton alig maradt le a dobogóról, ma pedig elképesztő fájdalmak között futott, Achilles-ín szakadást kockáztatott, de végigment. Az adott körülmények között minden versenyzőnk a maximumot hozta ki magából. Nagyon örülök Szabó Laci győzelmének, természetesen a másik éremnek is, bár őszintén megmondom, valamivel többet vártam volna Huszák Jánostól, igaz, nem volt százszázalékos állapotban.

Fradi.hu