Lilu 200 méter pillangón, Evelyn pedig a 4×200 méter gyorsváltóval.

Női 200 méteres pillangóúszásban két magyar versenyzőnek is szoríthattunk: Kapás Boglárka, és az FTC úszója, Szilágyi Liliána is kiharcolta a döntőbe jutást.

Kiválóságunk sokáig a negyedik helyen haladt, 150 méternél ötödikként fordult, majd végül 2:07.68 perces idővel a hatodik helyen csapott célba. Az aranyérmet honfitársa, Kapás Boglárka szerezte meg, így Hosszú Katinka és Milák Kristóf után immáron a magyar medencés úszók harmadik világbajnoki címét ünnepelhettük a futamot követően.

A magyar női 4×200-as gyorsváltó bejutott a döntőbe a kvangdzsui vizes világbajnokság csütörtök délelőtti előfutamaiból. A magyar négyesben Késely Ajna, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna mellett az FTC úszója, Verrasztó Evelyn is ott volt.

A mieink a hetedik helyen jutottak be a fináléba, amivel olimpiai kvótát is szereztek a 2020-as tokiói játékokra. A magyar csapatból Késely Ajna kezdett, és a hetedik helyen váltott 200 méter után Verrasztó Evelynnel. Kiválóságunk a nyolcadik helyen állt, amikor Jakabos Zsuzsanna következett, aki közelebb zárkózott az előttünk haladókhoz, sőt, a hetedik helyen váltott Hosszú Katinkával. A magyarok nyolcszoros világbajnoka szintén javított egy helyet, így a magyar csapat a délelőtti eredményhez képest eggyel jobb helyen, hatodikként zárta a futamot, 7:55.63 perces idővel. Verrasztó Evelyn 1:59.74 perces részidővel zárt. Az aranyérmet az ausztrál váltó szerezte meg, 7:41.50 perces új világcsúccsal.

Fradi.hu