Ma délelőtt 5-5-öt játszottunk a Budaörs gárdájával.

A Valletta elleni 3-1-es győzelem után labdarúgócsapatunk az NB II tavalyi ötödik helyezettjével, a Budaörssel játszott edzőmeccset csütörtök délelőtt. Azok kaptak lehetőséget nálunk, akik szerda este keveset, vagy egyáltalán nem játszottak.

Ahogy eddigi edzőmeccseinken, most is háromszor harminc percet játszottunk. Az első fél óra meglehetősen eseménydúsan, gólokkal telítve és sajnos a mieink részéről szervezetlenül telt. Tizenöt perc után már három góllal vezettek a vendégek. A budaörsi támadók több esetben egy az egyben vezethették a labdát Gróf Dávidra, aki nem tudta az összes kapujára tartó lövést hárítani (0-3). Mikalai Sihnevich szerezte az első találatunkat húsz perc után, amire egyből tudott válaszolni a vendég gárda (1-4). A budaörsi Pethő Bence ekkor már három gólt jegyzett. Egy szép és összeszedett támadásunk után Szerető Krisztofer hozta kihagyhatatlan helyzetbe Varga Rolandot, aki belőtte második gólunkat (2-4).

A második játékrész sokkal koncentráltabban kezdődött. Jobban zárt a védelmünk, és nem hagytuk kilépni a Budaörs csatárait. Több ziccert is kialakítottunk, a kapufát háromszor is eltaláltuk, végül két gól született az akcióinkból: először Szerető Krisztofer passzolt az üres kapuba Priskin Tamás önzetlen passza után, majd egy sarokrúgást követően Abraham Frimpong fejelt a hálóba. (4-4)

Sikerült felállni háromgólos hátrányból, és jól is kezdtük a harmadik periódust. Három perc sem telt el, mikor egy pontos kiugratás után Priskin egyedül rávezethette a vendég kapusra, és begurította az ötödik gólunkat (5-4). Habár a rengeteg kapuralövésünk mellett csupán egy helyzetet engedtünk az ellenfélnek ebben a játékrészben, a becserélt Szécsi Gergő tehetetlen volt ennél az esetnél, és végül 5-5-tel zártuk a mérkőzést.

FTC–Budaörsi SC 5-5

FTC: Gróf – Botka, Frimpong, Leandro, Heister – Sigér, Csonka – Varga, Bőle, Isael – Sihnevich. Csereként beállt: Szerető, Priskin, Silye, Spirovski, Wilmots, Szécsi

Gólszerzőink: Sihnevich, Varga, Szerető, Frimpong, Priskin

(fradi.hu)