Kézilabda csapatunk fiatal tehetségeit kérdezték a junior EB-győzelem után.

Mint ismert, a három fradistával, Bánfai Kírával, Tóth Nikolettel és Zsiborás Lucával kiálló junior női kézilabda-válogatott – a vasárnapi döntőben Hollandiát 27-20-ra legyőzve – megnyerte a hazai rendezésű kontinenstornát. A finálé egyik legjobbja az a Tóth Nikolett volt, aki hat góllal járult hozzá az együttes sikeréhez.

Nem számoltam, hogy hány találatnál járok, arra pedig nem is emlékeztem, hogy én szereztem az elsőt. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a tornát – kezdte a FradiMédiának nyilatkozó irányító, akire a torna korábbi szakaszával ellentétben az elsőségről döntő mérkőzésen kezdőjátékosként számított Golovin Vlagyimir. – Ugyanúgy szeretném a legjobb teljesítményt nyújtani akkor is, amikor kezdőjátékos vagyok és akkor is, amikor nem, ennek nincs jelentősége. Fantasztikus volt telt ház előtt játszani a döntőben, kívánom, hogy ezt a hangulatot mindenki átélhesse egyszer.

A nemzeti csapat a kontinensbajnokságon és az azt megelőző felkészülési mérkőzések során sem talált legyőzőre, a Hollandia elleni aranymeccsen is végig vezetve, előnyét lépésről lépésre növelve diadalmaskodott. Kérdésünkre Bánfai Kíra kijelentette: számára az Európa-bajnoki cím csak a kezdet.

Ez számomra is óriási siker, ám nem érem be ennyivel. Nagyon jó érzés, ezt a jövőben szeretném még sokszor átélni.

A hollandok elleni döntő utolsó gólját is FTC-játékos szerezte, a lefújást és az ünneplést megelőző pillanatokban egy remek labdaszerzést követően Zsiborás Luca volt eredményes. A 18 éves beálló érzékelhetően a siker hatása alatt volt még, amikor nyilatkozott nekünk.

Csapatjáték volt ez a győzelem, nagy öröm számomra, hogy nyertünk. Még biztosan beletelik néhány napba, ameddig feldolgozom, hogy Európa-bajnokok lettünk.

Fradi.hu