Megnéztük, hogy játszott a Valletta FC a Dudelange ellen. A máltai klub a BL-selejtező első fordulójában a tavaly EL-csoportkörbe jutott, de azóta húsz játékosát és edzőjét lecserélő Dudelangeot verte ki, idegenben szerzett több góllal.

A Valletta mindkét meccsen öt védővel játszott, a kapuban Henry Bonellóra, a három belsővédő posztján pedig leginkább a két Borg testvérre, Jeanra és Steve-re, valamint a 43-szoros válogatott Ryan Camillerire vagy Rowen Muscatra számíthatunk. A két szélsővédő posztján a spanyol Emny Pena és Joseph Zerafa várható.

Előttük két középpályás, a Luxemburgban remek szabadrúgásgólt szerző, Indonéziából igazolt brazil Douglas Packer és a fiatal Nicolas Pulis vagy az argentin Santiago Malano kaphat majd szerepet.

Elől három támadóval játszanak, Mario Fontanella, Kyrion Nwoko és az olasz Kevin Tulimieri kezdett a Dudelange elleni találkozókon.

A Valletta labdaszerzés után hosszan próbálja indítani támadóikat (passzaik negyede hosszú), de elvesztett labda esetén nem húzódnak vissza azonnal, hanem visszatámadnak, Fontanella keddi gólja is egy ilyen eset után született, a Dudelangenak sok gondot okozva. A máltai csapatról elmondható, hogy nem túlzottan technikásak, de nem félnek a párharcoktól. A játékosaik tapasztaltak, Bonello (korábbi kapusunk, Justin Haber előtt), Steve Borg, Rowen Muscat most Málta nemzeti csapatának alapembere, de rendszeresen játéklehetőséget kap a válogatottban Nwoko, Camilleri és Zerafa is.

A kapunkra legveszélyesebb emberük a tavalyi góllövőlistán második Mario Fontanella lehet, a támadósor minden posztján bevethető 29 éves Napoli-nevelés 17 góllal a bajnokság ezüstcipőse lett, a DVSC csatárigazolása, Haruna Garba előtt. De nem szabad elfeledkezni a fiatal, mindössze 20 éves Nwokoról sem, aki tavaly ősszel – Jean Borggal együtt – részese volt a magyar U21-es válogatott legyőzésének.

A Valletta tavalyi erősségei közül távozott Miguel Alba és a volt Dinamo Bukarest játékos, Bogdan Gavrila. Nevezve van, de a Dudelange ellen egyik meccsen sem volt a keret tagja a 33 éves, 190 centi magas montenegrói gólvágó, Bojan Kaljevic, aki tavaly 18 meccsen 11 gólig jutva a házi góllövőlista második helyén végzett – és aki a Balzan színeiben, a MOL elleni 3-3-as meccsen 2 gólt is szerzett két éve.