Hibátlanul jutottunk be a világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol Ausztrália vagy Montenegró lesz az ellenfelünk.

Férfi vízilabda, világbajnokság, C-csoport, 3. forduló
Dél-Afrika 5-23 Magyarország
Negyedek: 1–5, 2–5, 0–8, 2–5
Fradista gólok: Zalánki 5, Jansik 3, Sedlmayer 2, Vámos 2, Mezei 1, Pohl 1

A nagyszünet után Vogel Soma védte a nemzeti csapat kapuját.

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Pohl Zoltán

Örülök, hogy magabiztosan nyertük a csoportunkat. Fontos volt ez a meccs is, abból a szempontból, hogy játékban maradjunk, hiszen a következő mérkőzésünket négy nap múlva játsszuk csak. Tudtunk még élesben gyakorolni néhány elemet.

Sedlmayer Tamás

Sikerült felkelnünk és időben megreggeliznünk. Sérülés hál’ istennek nem történt, ez volt a legpozitívabb dolog ezen a meccsen. Voltak olyan szituációk, megoldások, amelyeket gyakorlásnak szántunk és nem sikerültek jól, ez valószínűleg a korai időpontnak tudható be. Azért voltak olyan elemek is, amiket sikerült jól kiviteleznünk. Ilyen tekintetben abszolút hasznos volt ez a meccs. Lezárult a csoportkör, megnyertük a csoportunkat, a mai napot valószínűleg pihenéssel töltjük, aztán holnap meglátjuk, hogy folytatódik a munka.

Vogel Soma

Az elvárásoknak megfelelő mérkőzésen vagyunk túl. A játékot végig uralva, könnyen győzve sikerült lezárni a csoportmeccseket. Egy-két kapott gólt leszámítva szerintem elégedettek lehetünk a mutatott játékunkkal. Most lesz egy kis időnk pihenni, aztán maximálisan fogunk készülni a következő ellenfelünkre.

Zalánki Gergő

Nagyon korai mérkőzés volt, ez talán meg is látszott az elején, de fegyelmezettek voltunk és jó meccset játszottunk.

Märcz Tamás

Kevésbé volt brusztos a mérkőzés, az új-zélandiak talán kicsit keményebben álltak bele a párharcokba, mint a dél-afrikaiak, így sikerült. Egyébként minden tiszteletem a dél-afrikaiaké, hiszen elsősorban amatőr játékosok, a saját pénzüket költve szerepelnek a világbajnokságon, mindent megtettek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot. Mi a saját játékunkat játszottuk, igyekeztünk gyors támadásokat vezetni. Kellett szólni a meccs közben, mert az első két negyedben a zóna elleni támadásban és az emberelőnyös helyzetekben sem úgy járattuk a labdát, ahogyan szerettem volna. Különösen a második negyedben volt kicsit kényelmes a támadásvezetés, aztán rákapcsoltak a fiúk. Védekezést is váltogattunk: az egyszerű, megszokott védekezések jól mennek, ám azok még Dél-Afrika ellen sem működnek csúcsszinten, amelyekkel kevesebbet foglalkoztunk, ezekből kaptunk egy-két gólt is. Több idő és figyelem kell, és van még olyan taktikai fegyver, amelyen szintén dolgozni kell. Most nem viselte meg annyira a csapatot, nem volt olyan birkózós, verekedős meccs, mint a másik kettő.