És ez persze még növekedhet. A Ludogorec kiverése azt jelenti, hogy idén már 2 koefficiens-pontot szereztünk és mivel a 2014-15-ös szezon 0.5 pontja esett csak ki, már most előrébb járunk az idei nyár 3.5-jéhez képest, hiszen leghamarabb az EL-selejtezők harmadik körében eshetünk ki.

Ha továbbjutunk a Valletta ellen, akkor (minimum EL-playoff résztvevőként) 5.5-re ugrik fel a mutatónk.

Az EL-csoportkörben szerzett győzelmek 2, a döntetlenek 1 pontot érnek, de három pontot kiosztanak a csapatoknak, ha a pályán nem is érik ezt el. Így ha bejutnánk, de az EL-csoportkörben egy pontot sem szereznénk, jövőre 6 koefficiens-pontunk lenne, ha ott pl. egy győzelmet és két döntetlent érnénk el, akkor ez a szám 7 lenne.

Ha sikerülne a legfőbb cél, a BL-csoportkör, akkor 4 pontot kapnánk alapból, majd ehhez hozzáadódna a győzelmek 2, a döntetlenek 1 pontja. Így egy 0 pontos csoportkör esetén jövőre 7 ponttal indulnánk neki a 2020-21-es selejtezőknek, az 1995-ös teljesítményhez hasonló egy győzelem, két döntetlen azt jelentené, hogy 11 pontunk lenne 2020 nyarán.

Persze ahhoz, hogy erről komolyan beszéljünk, először túl kell jutni a Vallettán, majd szembenézni az Ajax, Celtic (vagy a Nömme Kalju), Koppenhága (vagy a New Saints), Dinamo Zagreb (vagy a Saburtalo Tbiliszi), BATE (vagy a Rosenborg), APOEL (vagy a Sutjeska) szextett egyikével. Hogy melyikkel, az a hétfői sorsoláson kiderül.