Ez történt tegnap a népligeti Elek Gyula Arénában.

A bérletek értékesítése 14 órakor elkezdődött és hamar ki is alakult egy komolyabb sor, a szezonbelépőket Kökény Beától lehetett megvásárolni, míg az ajándékba járó, szép mintával ellátott pólót Fiedler Erikától lehetett átvenni. Nem sokkal később férfi csapatunk megtartotta edzését, utánuk pedig következtek a lányok 16 órától – korábban a bérletértékesítésnél segédkeztek. A fradisták szép számban jelentek meg, ahhoz képest, hogy munkanap volt. A nyílt gyakorlás leginkább egy átmozgató edzés volt, befejeztével a szakmai stáb és a játékosok rövid ideig a média képviselőit szolgálták ki, majd jöhetett a szurkolói ankét.

A szakosztály ügyvezetője, Bognár László köszöntötte a megjelenteket, majd röviden beszélt a kézilabdások helyzetéről, reagálva a szurkolók által sokszor hangoztatott igényekre is, kiemelve itt a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe jutást és az átigazolásokat. Elmondta, hogy a vezetőség számára elsődleges a stabilitás biztosítása, nem fogják semmilyen körülmények között túlvállalni magukat. Az anyagi helyzet biztosításának volt jelentős lépése a minap bejelentett támogatói szerződés. További tárgyalások is folyamatban vannak, de ezekre nem lehet alapozni, hiszen korábban is voltak aláírás előtt álló lehetséges támogatók, akik végül mégis visszaléptek, ilyen levegőben lógó dolgokra pedig nem lehet építeni, az felelőtlenség lenne, és gyorsan romba dönthetne mindent, amit hosszú évek alatt építettek fel a Népligetben. Ha viszont realizálódnak majd, akkor egy komolyabb anyagi lehetőség áll majd rendelkezésre, ami az átigazolásokban is megmutatkozhat majd, de a koncepciónkat akkor sem fogjuk felrúgni. Szóba került a férfi szakág is, „Dob” ismertette, hogy a fiúknál is nagyjából ugyanannyi sportolónk pallérozódik, mint a lányoknál, az NBI-es felnőtt csapatot emiatt is biztosítanunk kell, hogy a fiatalok a Fradiban eljuthassanak a legmagasabb szintig itthon. Várható, hogy a kézilabdás termékek palettája bővül majd, a meccseken ott lesz majd a Fradi Bolt kisbusza, a csarnokhoz sörsátrat is terveznek majd felállítani, amennyiben az időjárás is engedi.

Szurkolói kérdésekre is válaszolt: a Bajnokok Ligája mérkőzéseket továbbra is Érden fogjuk rendezni. A menetrend összehangolásának problémája kapcsán elmondta, hogy nagyon nehéz ügy, mivel a labdarúgásban nincsen előre lefektetve az időpont, mire az MLSZ megadja azokat, addigra a kézilabdának már rég le van fixálva a programja, amely a sorozatterhelés miatt ki van centizve, mozgástér nem igazán van az időpontok tologatásához. Felvetették, miért van az, hogy minden jegy elkelt, mégis sok üres hely van, akár még a rangadókon is – a bérletesek miatt, jött a válasz, mert sajnos nem tud mindenki mindig eljönni. De a bérlet továbbra is átruházható, és örülnek is neki, ha ilyenkor más jön el vele. Valamint a jövőben tervezik az online jegyértékesítőben egy olyan funkció fejlesztését, ahol a bérletes jelezheti, hogy nem megy el egy adott meccsre, így azt a helyet egy 0 Ft-os jeggyel ki lehet majd adni másnak, eladni nem szeretnék másodszor is.

Elek Gábor is megköszönte a nagy érdeklődést a csapat iránt, a csapat menetrendjének tervét ismerve pedig elnézést is kért a szurkolóktól, mert valószínűleg a megszokottnál több hétköznapi bajnoki találkozó lesz, ami kényelmetlen lehet. Elmondta, hogy a csapat kerete végleges, igaz, két játékos később csatlakozik majd – Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita. A többieket köszönthettük is a helyszínen (a győri junior EB-n szereplő fiataljainkat leszámítva). Danick Snelder állapota folyamatosan javul, már 90 kg-mal guggolt is, de türelemmel kell lenni esetében. A játékosmozgásoknál Nerea Pena távozását nagyon sajnálja, de a helyében ő is váltott volna, olyan ajánlatot kapott Siófokról. Faluvégi Dorottyát most is nagyon kedveli, nem vele ültek le a csapatból először a hosszabbításról tárgyalni, amit az ügynöke rossz néven vehetett, mert mire rá került volna a sor, addigra már aláírtak az ETO-hoz. Az előttünk álló szezonban nem fogunk a sorsolások miatt „nyekeregni”, valamint azt a szót, hogy fáradt, nem fogjuk használni. A keret bővebb lesz, mint tavaly, valószínűleg nem kerülünk olyan kizsigerelt állapotba idén. A játékosok kiváló eredményeket produkáltak a felmérésen, ami fontos, hiszen komoly meccsekkel kezdjük az évadot.

A szurkolók külön köszöntötték a norvég Emilie Christensent, aki elmondta, hogy jól érzi magát, mindenki kedvesen fogadta, a visszatérő Szekeres Klára pedig nagyon örül, hogy újra felhúzhatja a Fradi mezét és azon lesz, hogy minél előbb visszanyerje csúcsformáját.

A beszélgetés után a kapu mögötti kivetítőn bekapcsolták a sportcsatornát, amelyen követni lehetett Tóth Nikiék Norvégia elleni találkozóját, valamint kezdetét vette a közönségtalálkozó, játékosaink kitartóan állták a szurkolók „rohamait”, számos aláírást osztottak ki és rengeteg közös fotó is készült.