Remek játékkal hoztuk a csoportrangadót.

Férfi vízilabda, világbajnokság, C-csoport, 2. forduló
Magyarország 13-11 Spanyolország
Negyedek: 4-2, 5-4, 3-0, 1-5
Fradista gólok: Zalánki 3, Jansik 2, Sedlmayer 2, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Boldog vagyok, hogy jól játszottunk es hogy nyertünk. Igazából egy hónapja erre a meccsre készültünk, mert tudtuk, hogy ez dönthet a csoportelsőségről. Nagy lépést tettünk afelé. Dumi kiválása miatt mindenkitől egy kicsit több kell, ma ezt sikerült is végrehajtanunk. Ha minden igaz, akkor hat nap múlva lesz a következő kemény mérkőzésünk, innentől gőzerővel arra készülünk.

Pohl Zoltán

Nagyon vártam már ezt a mérkőzést, hiszen én Új-Zéland ellen még nem szállhattam vízbe. Felkészültünk belőlük. Tudtuk, hogy ezen múlik a csoportelsőség. Három negyeden keresztül sikerült is megcsinálni azokat a dolgokat, amiket elterveztünk. Jól működött a védekezés és a támadás is. Ennek köszönhetően kialakult egy elég nagy különbség. Az utolsó negyedben már nem úgy működött a védelem, kaptunk néhány gólt figyelmetlenségből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy felzárkózzanak. A továbbiakban nem férnek majd bele ilyen hibák, nem engedhetünk ki az utolsó negyedben sem.

Sedlmayer Tamás

Tudatosan készültünk arra, hogy Dumi – remélhetőleg csak ideiglenes – kiesésével pótolni kell őt, másrészt feltérképeztük a spanyolokat, kielemeztük, mely pontokon lehet megtörni őket. Három negyeden keresztül tudatosan működött mindent, aztán a negyedik negyedben elkezdték az M-zónás, veszélyes lefordulós játékukat játszani, mi pedig a biztonsági játékot csináltunk. Ezért kevesebb kapura lövésünk volt, ha pedig helyzetünk adódott, nem használtuk ki jól, de a lényeg, hogy nyertünk. Nyilván Dumi kiválása nagy kiesés, ám szerintem a csapat elbírja a terhet, amit a kiválása jelent. A meccs jó példa volt erre, és ismétlem: remélhetőleg csak ideiglenes a kiesés.

Varga Dénes

Nagy kérdőjel volt, mennyire tudunk összeállni erre a mérkőzésre. Sikerült, amihez talán még egy lökést adott, hogy én csak kívülről tudtam buzdítani a csapatot. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert hat góllal is vezettünk a harmadik negyed végén, azt mondhatom, simán nyertünk. Tetszett, hogy fegyelmezetten betartottuk a kitűzött taktikát, azaz a három legveszélyesebb játékosukat ne hagyjuk lövési lehetőséghez jutni. Olykor kicsin múlt, hogy eredményesek legyenek, de alapvetően levettük őket a pályáról, és ez meghatározta, mennyire tudunk eredményesen támadni. Mi lőttünk gólokat, nekik meg akadoztak a támadásaik. Ezzel a meccsel elkezdődött a világbajnokság. Én egyre jobban vagyok, és a csapat is, bízunk egymásban. Ez a lényeg, és ezt a témát ezennel le is zárnám, hiszen a csapat menetel, jó úton van.

Vámos Márton

Tudatosan voltam vezére a csapatnak. Dénes a parton ül, ad instrukciókat, ám mivel nincs a vízben, kell egy hangadónak lenni. Én vagyok az egyik tapasztalt játékos, aki át tudta venni a szerepet, a többiek hallgatnak is rám. Amit lát kintről, azt elmondja, amikor a cserepadon, a megbeszélésnél, szóval jelen van. A védekezésünkkel leamortizáltuk a spanyolok támadásait. Van két-három olyan játékos, akit lehet hagyni lőni, többnyire ők próbálkoztak, és be is jött. Ezzel meg lehetett nyerni a meccset.

Zalánki Gergő

Jól, fegyelmezetten játszottunk három negyeden keresztül, aztán jött a negyedik, ahol a támadásunk teljesen leállt. Ekkor látszódott meg Dumi hiánya. A lényeg hogy nyertünk, gratulálok a csapatnak szép munka volt!

Märcz Tamás

Tudtuk, hogy fárasztóbb meccs lesz, hiszen Új-Zéland ellen Pohl Zoltán hiánya is érződött. Tíz mezőnyjátékossal nem könnyű, pláne most, a spanyolok ellen, nagy erőfeszítéseket igényelt a mérkőzés. Mindenki kicsit többet vállalt, Dumi hiányában mindenkinek előrébb kellett lépnie, igaz, ott van velünk a kispadon, szóval ilyen értelemben nem veszítettük el a kapitányt. A három negyeden keresztüli védekezéssel elbizonytalanítottuk őket. Azokat hagytuk lőni, akiket akartunk és roppant élesek voltunk elöl. Azt mondtam, nagyon fontos a meccs, ki leszünk hegyezve. A negyeddöntőben ismét topon kell lennünk, csak remek csapatok lehetnek az ellenfeleink.