Az odavágó után Bulgáriában is az un. rasszizmus elleni harc egyik szószólója lesz az ellenőr.

Megszokhattuk már, hogy a FARE és hasonló szervezeteknek köszönhetően egyesek többet beszélnek a lelátón elhangzott rigmusokról, mint a mérkőzésekről. Az elmúlt években azt is megtapasztalhattuk, hogy bizony az UEFA komolyan, túl komolyan veszi ezeket. Ebből a szempontból érdekes az ellenőrök személye, akik egyebek mellett ezt is figyelik. Ezek alapján a mi párharcunkat nagyon komolyan veszi az UEFA, hiszen magas beosztású ellenőröket küldött mindkét meccsre.

Az Üllői úton konkrétan a Német labdarúgó-szövetség (DFB) volt ügyvezető elnöke, Rainer Koch volt az ellenőr. A német jogász, politikus (a Szociáldemokrata Párt önkormányzati képviselője és Országos Választmányának tagja) és futballvezető többek között a rasszizmus elleni küzdelem élharcosaként szerzett elismerést az UEFA-nál.

A visszavágón pedig Jacob Erel személyében az Izraeli labdarúgó-szövetség volt főtitkára és az UEFA Operatív Bizottságának volt vezetője érkezik. Aligha meglepő, de hosszú pályafutása során számos esetben be is bizonyította, hogy számára is fontos az un. kirekesztés elleni küzdelem.

Mindkét, sőt, ha az első meccs bíróját is idevesszük, mindhármuk személyében olyan delegáltat küldött az UEFA, akik érzékenyek bizonyos lelátói magatartásra, hogy mindez véletlen vagy még mindig élnek velünk szembeni bizonyos sztereotípiák azt az olvasóra bízzuk, de kétségtelen, hogy nem árt óvatosnak lenni a lelátón.