Tokmac biztos benne, hogy kint is rúgunk gólt, Priskinnek jó érzés volt újra pályára lépni a Fradiban, Dibusz a hangulatra is kitért – az NSOTV kérdezte játékosainkat.

Priskin az NB I-ből kieső Haladástól tért vissza a kölcsönből, s a felkészülés alatt meggyőzte Szerhij Rebrov vezetőedzőt, hogy a Ludogorec ellen a kezdőbe nevezze.

Nem az a fontos, hogy mekkora ugrás az NB I-ből való kiesés után kezdeni a BL-selejtezőn, hanem az, hogy nagyon jó érzés volt újra pályára lépni a Fradiban. Az meg külön öröm, hogy győztes mérkőzésen. Bízom a hasonló folytatásban” – mondta a csatár, s hozzátette: a helyén kell kezelni a 2–1-es győzelmet, az ünneplés akkor lesz megérdemelt, ha sikerül a továbbjutás.

A gólt és gólpasszt jegyző Nguen ugyancsak arról beszélt, hogy nagyon nehéz meccs vár rájuk a Ludogorec otthonában, de biztos benne, hogy ott is betalálnak az ellenfél kapujába.

Sigér Dávid az első nemzetközi mérkőzését játszotta, csereként lépett pályára, s úgy érzi, egy „elalvás” kivételével – erről a videónkban beszél – mindent megcsinált, amit kértek tőle.

Óvatosan kell bánni azzal, ami ezen a mérkőzésen történt – mondta. – Többet vártunk a Ludogorectől, de ebben lehet, hogy benne van az is, hogy idegenben játszottak. Nem tudom, hogy mi engedtünk ennyit nekik vagy ők játszottak óvatosabban. Volt, amikor birtokolták a labdát, irányították a mérkőzést, ugyanakkor mi úgy vittük végig a támadásainkat, ahogyan azt elterveztük. Meg kell néznünk még egyszer a meccset, és kielemezni, miben kell fejlődnünk a visszavágóra.

Dibusz videónkban felidézte a Ludogorec gólját, amely előtt nagyot védett, de hiába. Kitért a szurkolásra, is, amelyről elmondta, hatalmas erőt adott, de emiatt a mérkőzés elején kicsit elvitte a hév a csapatot, ezért a 25-30. perce kifogytak a szuflából. Elmondta, azért az NB I-ben nem lehet felkészülni a nagyobb iramú nemzetközi mérkőzésekre.

Arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy kapusposzton Gróf Dávid személyében nagy rivális érkezett a nyáron a zöld-fehérekhez, s nagyobb a harc a csapatba kerülésért.

Minden felkészülési időszak új esély a játékosoknak, gyakorlatilag mindig a nulláról kezdünk. Ez most hatványozottan igaz volt, hiszen Dávid hozzám hasonlóan a válogatott keretben is számításba van véve, az ország legjobb kapusai közé tartozik. Egyértelmű volt, hogy tőlem is a maximum kell ahhoz, hogy megőrizzem a helyemet. Úgy gondolom, mindent megtettem a felkészülési időszakban annak érdekében, hogy velem kezdődjön a csapat összeállítása ebben az idényben is. Örülök, hogy a vezetőedző nekem szavazott bizalmat.

Természetesen szó esett a visszavágóról is, amelyet bizakodva vár. Azt már most aláírná, hogy a Ludogorec otthonában nem kap gólt.

forrás: nso.hu