Egyedül labdarúgó csapatunk tudott az évadban bajnoki meccseken százezres nagyságrendben megmozgatni embereket Magyarországon. Női kézilabda és férfi jégkorong csapatunk nézőszáma is javult.

A focicsapattal részletesebben foglalkoztunk már korábban – aki lemaradt, itt pótolhatja -, ám a környező országokkal való összehasonlítás még nem történt meg, ezt alább olvashatjátok, az adatok forrása az European Football Statistics.

A térség bajnokságainak átlagnézőszáma:

Ausztria 6373 – csökkent
Csehország 5539 – csökkent
Ukrajna 4160 – növekedett
Románia 3425 – csökkent
Magyarország 3306 – növekedett
Horvátország 2659 – csökkent
Szlovákia 2400 – növekedett
Szerbia 2089 – növekedett
Szlovénia 1463 – növekedett

A térség országainak listavezetői:

Rapid Wien 16483 – csökkent
CSU Craiova 14833 – növekedett
Dinamo Kijev 14239 – növekedett
Slavia Praha 13511 – növekedett
Crvena Zvezda 12958 – növekedett
Ferencváros 10715 – növekedett
Hajduk Split 8651 – csökkent
DAC Dunaszerdahely 8445 – növekedett
NK Maribor 4750 – növekedett

Női kézilabda csapatunk hazai bajnoki átlaga megközelítette az ezer főt, az Elek Gyula Arénában meccsenként 988 főt regisztrálhattak, ez bő kétszázas növekedés az előző évadhoz képest, a hazai mezőnyben ez a 6. helyre elég, épphogy megelőztük a 7. Mosonmagyaróvárt, előttünk pedig sorban a Siófok, Békéscsaba, Érd, Debrecen és Győr áll. Az idegenbeli mérkőzéseket nézve a második helyen állunk, szinte ugyanannyian kíváncsiak a vendégjátékunkra, mint a Győrére (1394 – 1423). Ha a nemzetközi – Érden játszott – mérkőzéseinket is beleszámoljuk a hazai átlagba, akkor 1339 fő jön ki – a 7 hazai Bajnokok Ligája találkozón 2114 fős átlagot produkáltunk. A férfi szakág stagnált, hiába erősítették meg a gárdát, nagy nevek is érkeztek, a szezonban mutatott játék – a rengeteg sérülés miatt is – elmaradt a várakozásoktól, átlagosan 446-an voltak kíváncsiak az együttesre, amelynél rosszabb értéket csak a pontszerzés nélkül kiesett Vecsés és a Budakalász produkált. Idegenben viszont “húzónévnek” számítunk, közel ezren látogattak ki ellenünk a hazaiak, ez a 4. helyre jó (előttünk a Tatabánya – Szeged – Veszprém trió).

Mindent megnyerő pólósaink a bajnokságban szinte ugyanazt az értéket hozták, mint tavaly, 557 fős adatuk 12-vel alacsonyabb – ez betudható annak is, hogy a bajnoki döntőt gyorsan lezártuk az OSC ellen. Ha beleszámoljuk a nemzetközi színteret is, 676 fő jön ki (ebben nincs benne az európai Szuperkupa, amin telt ház előtt nyertünk). Az OBI-ben ránk voltak kíváncsiak a legtöbben, a Bajnokok Ligáját is számolva hajszállal előttünk áll az Eger.

A hosszú, ínséges évek után idén magyar bajnokságot és Erste Ligát nyerő hokisaink 525 fős átlagnézőszámot produkáltak a pesterzsébeti Madison Square Gardenben, ami közel 200 fős növekedést jelentett, az Erste Ligában ezzel gyakorlatilag holtversenyben állunk a Debrecennel és a Dunaújvárossal, előttünk csak a megyeri láp lakói találhatóak, a teljes magyar mezőnyt nézve előttünk a szlovákoknál és osztrákoknál versenyző csapatok – igaz, a MAC nem sokkal előzi az EL-es együtteseket, sőt, a Dózsa mögött állnak.

A teljes magyarországi listát itt böngészheted: Sportstatisztika, további nézettségi adatokat itt is találhatsz: Sporttál