A legendás asztaliteniszező Clubunk hírnevét is öregbítette a hétvégén

Akik pár évtizede követik a sportot, minden bizonnyal emlékeznek Németh Károlyra, a korábbi évtizedek legendás asztaliteniszezőjére. 17 magyar bajnoki cím, a sportág örökös bajnoka elismerés, EB-bronzérem fémjelezte fényes karrierjét.

Sportemberi nagyságáról a címeknél is többet elmond azonban az a történet, ami a 2003-as bajnoki döntőn történt, amikor Karesz bemondta az ellenfél pontját, amikor a bíró nem vette észre a „csuszát”. Mindez egy egyszerű állásnál is szép tett, de ő mindezt a saját meccslabdájánál (!) tette, amikor ha nem szólal meg, megnyeri a mérkőzést és ezáltal a bajnoki címet, de ő szólt és elvesztette a bajnoki döntőt, de a teljes sporttársadalom elismerését kivívta.

Kevesen tudják, hogy Karesz jelenleg a Fradiban, a Fradiért dolgozik.

Hétvégén rendezték a Veterán Európa-bajnokságot Budapesten, ahol Németh Károly újra asztalhoz lépett és ha már ott volt be is gyűjtött egy egyéni bronzérmet. Tette mindezt úgy, hogy a Fradi hírnevét is öregbítette, hiszen rendszeresen Fradi sportruházatban jelent meg a versenyen.

Így a korábban nagy sikereket elért (VVK győzelmek, BEK ezüstérem, Európa-bajnok versenyzők), de 1980-ban megszüntetett asztalitenisz szakosztályunk egy kicsit újra éledt a hétvégén általa.

Gratulálunk Karesz!