Eitan Shmuelevitzet jelölte ki az UEFA a szerdai mérkőzésre – a tavasszal hazájában a szurkolók is rátámadtak egy másodosztályú rangadó után.

A 41 esztendős izraeli játékvezető 2012 óta fúj nemzetközi mérkőzéseken is. 2013 és 2015 között többször kapott meccset az Európa Liga csoportkörében is, azóta viszont egyre kevesebbet foglalkoztatja az európai szövetség, leginkább utánpótlás sorozatokban kap szerepet. Az elmúlt szezonban két Európa Liga selejtezőt fújt, ezeken 16 sárga és 1 piros lapot mutatott fel.

Az izraeli elsőosztályban 11 alkalommal működött közre, közel ötös sárga átlagot hozott össze, hiszen 54 alkalommal figyelmeztette a játékosokat, ezek mellé jött még két piros lap. A másodosztályban hétszer volt vezetőbíró, legemlékezetesebb alakítása is itt történt: a március 29-én rendezett Hapoel Katamon Jerusalem – Hapoel Nazareth Illit rangadón (a házigazdák a második helyen álltak, a vendégek az elsőn) a Katamon 2-1-re vezetett az első félidőben, Shmuelevitz a szünet előtt és után kiosztott nekik két piros lapot, a mérkőzés hajrájában pedig a Nazareth ki is egyenlített – végül ők is kaptak egy piros lapot a ráadásban. Ezt a hazai szurkolók nehezen viselték és a mérkőzés után rátámadtak az őt szállító taxira, az esetet videón is meg tudjuk mutatni:

Vezetőbíró: Eitan Shmuelevitz (izraeli, statisztika)
Határbírók: Avi Avraham Goldstein (izraeli), David Elias Biton (izraeli)
Tartalék: Eli Hacmon (izraeli)
UEFA játékvezető ellenőr: John Ward (ír)
UEFA delegátus: Rainer Koch (német)
UEFA delegátus gyakornok: Tömő Attila

Hungarian Football