A finálékat vasárnap rendezik.

Galéria: FTC

Csütörtökön délelőtt Győrben megkezdődött az I. Junior Torna Világbajnokság. A szerdai sikeres pódiumedzés után az első versenynapon a férfiak selejtezőit rendezték, amelyben szurkolhattunk az első csoportban induló Balázs Krisztiánnak. Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk pedig kiválóan kezdett. Kiki Korláton és nyújtón szép gyakorlatokat mutatott be, ezekért pedig magas pontszámokat kapott. Korláton 13.833 pontot, míg utóbbi szeren 13.133 pontot ért el, így az első csoport után mindkét szeren a második helyen áll. A szerenkénti döntőkbe nyolc versenyző juthat be, országonként ketten. Mivel azonban a magyarok a négy selejtezőcsoportból az elsőben szerepeltek, a hivatalos végeredményért meg kellett várni a hátralévő három csoportot. Az utolsó selejtezőnek 20.45-kor lett vége, az izgalmas várakozást követően pedig az összesített eredmények alapján hivatalosan is eldőlt, hogy ifjúsági olimpiai bajnokunk korláton a negyedik, nyújtón pedig az ötödik helyen bekerült a vasárnapi világbajnoki döntőbe. A finálé 14.00 órakor kezdődik és 17.50-ig tart vasárnap.

– Még egyszer szívből gratulálunk a nagy sikerhez! Hogyan telt az este a hivatalos eredményhirdetésig?
– Köszönöm szépen! Nagyon boldog vagyok, hogy így alakultak az események. Az utolsó csoport selejtezőjét a helyszínen néztem meg. Nyújtón volt két erős gyakorlat, amellyel megelőztek és így lettem negyedik, korláton végül az ötödik helyen jutottam a döntőbe.

– Mennyire sikerült feltérképezni a mezőnyt?
– Nem igazán foglalkoztunk a többiekkel és nem is szeretnénk a következő két napban ezzel törődni, csak saját magamra koncentrálok. Úgy vagyok vele, hogy minden majd az adott pillanatban dől el, hogy ki a jobb. Az biztos, hogy nyújtón bevállaljuk a nagyobb kezdőpontszámmal bíró, erősebb gyakorlatomat. Bízom benne, hogy tökéletesen tudom majd megcsinálni.

– Bár most két nap „szünet” jön neked a versenyben, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, számodra ezek többnyire a tornateremben zajlanak majd.
– Olyannyira, hogy már túl vagyok az első edzésen. Holnap két tréning lesz, amelyeken csiszoljuk majd a gyakorlatokat. Az előbb említett erősebb gyakorlat elemeit korábban is sokat gyakoroltam, most már a finomhangolásán dolgozunk.

– Csütörtökön valósággal felrobbant a csarnok, amikor végeztél a szereken.
– Fantasztikus érzés volt látni a családomat a lelátón, hogy szurkolnak nekem, illetve a magyar színeket, szurkolókat. Nagyon örültem, hogy sok fradista is élőben nézett meg, nagyon jól esett. Remélem, hogy vasárnap meghálálhatom a támogatásukat.

Fradi.hu