Szergej Rebrov segítője a lehetséges érkezőkről és távozókról is szót ejtett.

Galéria: hétfői edzés @ FTC facebook

– Miben lesz más a második edzőtábor, mint az első volt?
– A legnagyobb különbség az előző edzőtáborhoz képest, hogy itt már majdnem teljes kerettel vagyunk, hiszen a válogatott játékosaink mellett az új igazolások is velünk tartottak. A keretben már nagy változás nem várható, maximum egy-két új ember érkezik, illetve lesznek, akiknek a sorsáról még döntünk a felkészülési időszak végén.

– Mire fekteti a hangsúlyt a szakmai stáb?
– Fontos, hogy az új játékosok minél hamarabb beleilleszkedjenek abba a rendszerbe, amit játszani szeretnénk, de természetesen azoknak is hasznos, hogy sokat gyakorolják a játékstílusunkat, akik már régebb óta velünk vannak. Rögzülnie kell, automatizmussá kell válnia.

– Öt felkészülési mérkőzést játszunk a következő két hétben, köztük a Ludogorec riválisával, a CSKA Sofiával is. Ezek lesznek az igazi felmérők a Bajnokok Ligája-selejtezőre?
– Az első edzőmeccseket is megfelelő felmérőnek tartom, mindenki megkapta a lehetőséget, hogy megmutassa magát, bizonyítson az edzőnek. Nagy a konkurenciaharc, hiszen minden poszton van két, azonos képességű játékosunk, ezért minden edzésen és meccsen úgy vetik be magukat, hogy az egy újabb teszt, nekünk pedig le kell belőle vonnunk a tanulságokat.

– Szurkolóink mindig nagy figyelemmel követik az edzőmérkőzéseken az összeállításokat, és próbálnak tippelni, hogy állhatunk fel majd az első tétmérkőzésen. Körvonalazódik itt az, hogy melyik 11 játékos kezd majd az első BL-selejtezőn?
– A szakmai stáb fejében mindenképp, hogy kifelé ebből mennyi látszik, az majd elválik. Az első edzőtáborban 45 perceket játszottunk, itt már lesz olyan, hogy 60-30 lesz a felosztás, ahogy pedig közelítünk az edzőtábor végéhez, folyamatosan csökkentjük a cserék számát. Lehet, hogy közel jár majd az összeállításhoz, aki folyamatosan nyomon követi az eseményeket, de addig még sok munka vár ránk!

Fradi.hu