Így a miénk lett a Világliga ötödik helye.

Férfi vízilabda, Világliga, szuperdöntő, az 5. helyért
Magyarország 15-13 Japán
Negyedek: 4-3, 4-2, 2-2, 5-6
Fradista gólok: Német 3, Kállay 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Gór-Nagy Miklós

Örülök, hogy győzelemmel zártuk ezt a tornát. Úgy érzem, a négy is össze jöhetett volna, itt a végére nagyon-nagyon jó csapattá fejlődtünk, és csapattá értünk minden tekintetben. Az elején mélyről indultunk, ez látszott is, nem is volt tulajdonképpen összesen négy negyedünk a vízben együtt, ennek megfelelően a Kanada-meccs nem sikerült annyira jól, mint amennyire lehetett volna. De meccsről meccsre egyre jobbak lettünk, csapatként is, szakmailag is, játékban is, egyénileg is egyre jobb teljesítmények voltak. Ami meg külön öröm, hogy tulajdonképpen egy komplett és nagyon jó spanyol és ausztrál csapat ellen ki-ki meccset játszottunk – az egyiken a Jóisten segített minket, és nyertünk, a másikon pedig a szerencse az ausztráloknál volt. A csapat büszke lehet erre az eredményre, a stáb is, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

Kállay Márk

Számomra ez egy nagyon értékes eltöltött idő volt a csapattal, és ugye, mint az első világverseny, óriási élmény természetesen. A sorozatterhelés kicsit meglepő, hogy tényleg hat nap alatt hat meccset kell játszani, azért itt a vége felé éreztem én is a fáradtságot. A csapat összességére azt kell, hogy mondjam, nagyon jól kezeltük ezt a helyzetet, a kötelező ötödik helyet megszereztük. Egy kis hiányérzetem azért van, szerintem a négybe be tudtunk volna menni, és ott felborítva a papírformát, éremért játszhattunk volna, és érmet is szerezhettünk volna. De ennek a sok “volnának” nincs értelme.

Német Toni

A mai meccset nehezen kezdtük megint a japánokkal, szoros meccs volt, aztán a végén szerencsére szétnyílt. Tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, de fejben azért egy kicsit kiengedtünk a végén, úgy érzem. Ez nagy hiba, nem szabadna még a japánok ellen sem.

Nyéki Balázs

Csodálatos élmény volt képviselni a magyar válogatottat. Nagyon sajnálom, hogy nem jutottunk a négybe, tényleg nüanszokon múlott. Ugyan benne volt a pakliban, pláne az első mérkőzés rossz kezdése után, hogy nehéz lesz az utunk, de azért lehetett volna akár négybe is jutni – például ha megadják a spanyolok ellen a végén azt a gólt, ami bent volt. Most működött a videóbíró, akkor nem. De ilyen a sors, ez van, ezen már kár rágódni. Ennek ellenére tényleg köszönöm szépen a lehetőséget Tominak, hogy itt lehettem.

Märcz Tamás

Sosem könnyű a japánok ellen játszani. Nagyjából úgy építettük fel taktikailag a mérkőzést, mint a legutóbbi japán meccset, emellett pedig gyakoroltunk más játékelemeket, melyek a jövőre nézve lehetnek fontosak, és nekem is adott egyfajta visszajelzést. Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót, mi irányítottuk a játékot, és a harmadik negyed végére sikerült egy megnyugtató előnyt kiharcolnunk. Minden tiszteletem a japánoké, hogy ez a gólkülönbséget csökkenteni szerették volna, sőt, sikerült is nekik, ami a becsúszó hibák és a lankadó koncentráció számlájára írható.