Ma Japán ellen zárjuk a belgrádi Világliga szuperdöntőt.

Férfi vízilabda, Világliga, szuperdöntő, az 5-8. helyért
Magyarország 15-8 Kanada
Negyedek: 4-3, 4-3, 3-1, 3-1
Fradista gólok: Kállay 3, Gór-Nagy 1, Német 1 ill. Bicari 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Gór-Nagy Miklós

Örülök, hogy sikerült megvernünk Kanadát. Ha már így alakult, hogy tegnap kikaptunk Ausztráliától, ez egy jó lehetőség volt, hogy kicsit revansot tudjunk venni Kanadán. Az elején kicsit döcögősen ment, de azért úgy érzem, hogy egy jó kis meccset játszottunk. Jól működött az M zónánk a végén, illetve gratulálok a sporttörténelmi gólhoz, hiszen Bisztritsányi Dávid átjött a félpályán, és utána belőttünk egy hét a hatos emberelőnyt. Tegnap a szerbek is próbálkoztak ezzel, nekik nem jött be, nekünk viszont igen. Ezt beírjuk az almanachba…

Kállay Márk

Természetesen úgy készültünk, hogy Kanadát, már csak a revans miatt is, meg fogjuk verni, a magyar vízilabdának ezek kötelező győzelmek. Büszke vagyok két mérkőzésünkre, a spanyol eredményre, illetve az ausztrálok elleni mérkőzésre is. Szerintem azon a szinten legalább tudunk játszani, és a magyar válogatottól elvárás, hogy ezeket a mérkőzéseket hozza. Az erősebb ellenfelek azok, amelyek az igazán nagy kihívást kell, hogy jelentsék nekünk. Úgy érzem, annak ellenére, hogy kevés időt töltöttünk együtt a csapattal, bizonyos mérkőzéseken jól vizsgáztunk.

Märcz Tamás

Ezt szerettük volna, hogy nagyarányú különbséggel, jól játszva győzzük le Kanadát, aki egyébként a spanyolok és a szerbek dolgát is megnehezítette az első félidőben. Ahogy terveztük, két nagyon kemény negyedet játszottunk, igyekeztünk fárasztani őket, majd a második félidőben szétnyílt a mérkőzés. Akkor változtattunk a védekezésünkön, ami megadta a lehetőséget arra, hogy gyorsabb támadásokat vezessünk és több labdát szerezzünk. Sok volt a blokk, jók voltak a védések, és Bisztó szépen menedzselte hátulról a védekezésünket. Ez egy olyan meccs volt, mint amilyennek az első mérőzésnek lennie kellett volna. Örülök annak, hogy a fiúk bizonyították, az csak egy kisiklás volt, azt leszámítva a többi mérkőzésen jól játszott a csapat. Nem jutottunk be a négy közé, és az ötödik helyért kell játszanunk, vannak jelek, hogy igenis vannak olyan játékosok, akiket bőven tudunk használni a jövőben, komoly világeseményeken.