Gergőt kérdezték a pihenőről, a felkészülésről, valamint a BL- és EB-selejtezőkről.

– Amikor az új idény első edzésén előkerült a labda, szemlátomást nagyon lelkes voltál. Kipihented magad?
– Köszönöm, jól telt a rövid szünet, abban a néhány napban a családdal elmentünk Horvátországba pihenni. Mentálisan kellett főleg kipihennem magam, de fizikálisan is fontos volt feltöltődnöm. Annak ellenére, hogy két kisgyermekkel ez nem olyan egyszerű, úgy érzem, sikerült is, felfrissültem. Lőttünk kapura, volt erősítés is, kellett ez a kis átmozgatás, mielőtt a csapattal elindulunk Ausztriába az edzőtáborba. Muszáj komolyan vennünk a felkészülést, mert nagyon komoly ellenfél vár ránk.

– Mi a véleményed a Ludogorecről azon túl, hogy komoly csapatnak tartod?
– Nagyon erős csapat, az utóbbi években kétszer-kétszer bejutott a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörébe is, úgyhogy biztos, hogy nagyon jó játékerőt képvisel. Ennek ellenére azt mondom, magunkkal kell foglalkozni, azzal, hogy minél jobban elvégezzük az előttünk álló feladatokat az edzőtáborban. Fel kell venni a kesztyűt, mindent bele kell adnunk, hiszen tovább szeretnénk jutni – lesz rá kétszer 90 percünk.

– A szünet előtt két válogatott meccsen szerepeltél, a nemzeti csapat pillanatnyilag vezeti a selejtezőcsoportját. Hogy látod az Európa-bajnoki esélyeinket?
– Tény és való, hogy jó helyzetben vagyunk, hiszen négy meccsből hármat nyertünk, így kilenc ponttal állunk és vezetjük a csoportunkat, de azt ne feledjük, hogy egy meccsel többet játszottunk az ellenfeleinknél. A szeptemberi selejtezők közül az első meccsen mi fogunk pihenni, a szabadnap után pedig Szlovákiát fogadjuk, így még jobban felértékelődik az a hazai mérkőzés, hiszen ha akkor nyerni tudnánk, le tudnánk szakítani a szlovákokat. Az már nagy lépés volna annak érdekében, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást. Ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy a sorozat fele még hátravan – a következő mérkőzések ugyanolyan nehezek lesznek, mint az első négy. Továbbra is mindenkinek a klubcsapatában kell jól teljesíteni és formába lendülni ahhoz, hogy szeptemberben megverjük hazai pályán a szlovákokat.

Fradi.hu