Serie A-s tapasztalata is van a 21-szeres válogatott futballistának.

A Giornale di Sicilia ír arról a Palermo nem túl rózsás helyzetét bemutató cikkében, hogy a Fradi kinézte magának a klub balhátvédjét, a huszonnyolc éves Haitam Aleesamit – s azt is, hogy ez nem hozna bevételt a klubnak. A 183 centi magas balhátvéd 2016 nyarán szerződött Palermoba, melynek azóta alapembere. Az első évben a Serie A-ban, azóta a Serie B-ben. Aleesamiért 1.4 millió eurót fizetett az olasz csapat a svéd Göteborgnak, mely a norvég Fredrikstad csapatától igazolta le a játékost másfél évvel korábban, mindössze 120 ezer euróért.

Aalesami már játszott az Üllői úton, harmadik válogatott mérkőzése a számunkra EB-részvételt jelentő, 2-1-re megnyert playoff meccs volt. Az idei EB-selejtezők mindegyikét végigjátszotta.

A marokkói származású, Oslóban született futballista az egyszeres norvég bajnok Skeid Fotball csapatában nevelkedett, 2015-ben svéd kupagyőztes lett a Göteborggal, melynek színei 9 EL-selejtezőt is végigjátszott. Az 1991-es évjáratú játékos karrierje során 253 meccs alatt 10 gólt szerzett és 28 gólpasszt adott.