Német Toni vezérletével – ma Ausztrália ellen folytatjuk.

Férfi vízilabda, Világliga, szuperdöntő, A-csoport, 3. mérkőzés
Magyarország 13-9 Japán
Negyedek: 3-3, 3-3, 3-2, 4-1
Fradista gólok: Német 5, Kállay 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Kállay Márk

Megvan a rendes játékidőben az első győzelmünk. Ilyen mérkőzésre számítottunk, Japán egy nagyon kellemetlen ellenfél, ezt a mai nap is bizonyították. De az utolsó negyedben felőröltük őket, okosan, taktikusan játszottunk. Készültünk az ő védekezési stílusukra, ennek ellenére azért tudtak lefordulásgólokat lőni. Úgy érzem, ma azért tudtunk nyerni, mert egyrészt csapatként játszottunk, másrészt pedig okosak voltunk. Büszke vagyok az egész csapatra, és örülök, hogy csoportmásodikként jutottunk tovább. És annak is örülök, hogy a spanyolokat meg tudtuk verni.

Német Toni

Az volt a kulcs, hogy nem engedtük ellépni a japánokat, emellett pedig végig azt játszottuk, amit a kapitány kért tőlünk. Örülök, hogy sikerült végig kézben tartanunk, és végig vezetve megnyernünk a mérkőzést. Nehéz mérkőzésre és komoly fizikai harcra számítok holnap az ausztrálok ellen, természetesen magyar győzelemmel.

Märcz Tamás

Számítottam rá, hogy győzni fogunk, ahogyan arra is, hogy valamikor a japánok elé kerülünk és szép lassan sikerül meglépnünk, de azt nem tudtam, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Nagyon gyorsan tud változni egy japán meccs képe, az egyik pillanatban még négy góllal vezet a csapat, majd a másik pillanatban felborul a rendszer, és két perc múlva döntetlent mutat az eredményjelző – láttunk már ilyet… Ugyanakkor mégsem aggódtam, hiszen a játékosaim maradéktalanul betartották azt – még döntetlen állásnál is -, amit kértem tőlük. Amikor nem kontrolláltuk a saját játékunkat, a hibáinkat gólokkal büntették, ám ahogyan ment előre a mérkőzés, és csökkentettük a hibáinkat, úgy sikerült ellépnünk.