Dénes kedvese is babát vár, őszre érkezhet a kisfiú – kapusunk erről, a nyári szünetről, a felkészülésről és a BL-selejtezőről is beszélt.

Csütörtökön válogatott játékosaink is átestek a szezon előtti kötelező orvosi vizsgálatokon és fizikai felméréseken. Természetesen köztük volt kapusunk, Dibusz Dénes is, aki a napokban jelentette be: édesapa lesz.

– Gratulálunk!
– Köszönöm szépen! Úgy látszik én is beállok a sorba, hiszen a csapaton belül újabban szinte futószalagon jönnek a gyerekek. Várjuk a pici érkezését, azt is tudjuk már, hogy fiú lesz, ha minden igaz, október végén fog érkezni.

– A férfiak többsége alighanem fiút szeretne elsőre – te hogy vagy ezzel?
– Igazából teljesen mindegy volt, hogy fiú lesz-e vagy lány, a legfontosabb, hogy egészséges legyen és minden rendben legyen vele, illetve a szülésnél. Persze, egy férfinak azért fontos, hogy legyen egy fia, aki viszi majd tovább a családot, a nevet, ha jobban belegondolok, nekem is tetszik ez a gondolat. Persze, ha a születendő gyermekünk lány lenne, akkor is ugyanúgy várnánk, ugyanolyan boldogsággal töltene el minket, hogy bővül a családunk.

– Csütörtökön már az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton volt jelenésetek az FTC-MVM Sportközpontban. Mi fért bele a rövid nyári pihenőbe?
– A válogatott mérkőzések előtt volt szűk egy hetünk, akkor belföldön pihentünk, illetve a családnál voltunk otthon, Pécsen. A válogatott meccsek után Cipruson, illetve Dubajban próbáltunk meg minél jobban rápihenni az előttünk álló feladatokra – hamarosan már nem csak a focipályán várnak ránk nagy dolgok.

– Milyen érzésekkel tértél vissza csütörtökön a Népligetbe?
– Azt gondolom, hogy valamennyien kellő izgalommal vártuk, hogy újra találkozzunk. Ez a néhány nap arról szól, hogy azok a játékosok, akik a válogatott miatt nem vettek részt az első edzőtáborban, kicsit visszarázódjanak a munkába, vasárnap pedig már a teljes csapat elutazik a második ausztriai edzőtáborba, ahol célegyenesbe fordulhat a felkészülés a BL-selejtezőre.

– Mit szólsz a Ludogorechez?
– Egyértelműen nagyon nehéz ellenfelet kaptunk a selejtező első fordulójában, de úgy gondolom, hogy nem is kaphattunk volna gyengét vagy olyat, amely ellen kijelenthető, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei. Persze, a lehetőségekhez mérten az egyik legerősebb ellenfelet kaptunk, de úgy vagyunk ezzel, hogy meg kell oldanunk ezt a feladatot. Ezen a szinten már nincs könnyű mérkőzés. Ott van előttünk a Vidi példája, ők az előző szezonban ki tudták ejteni a bolgárokat – bízom benne, hogy ez nekünk is sikerülni fog.

– Készen állsz a konkurenciaharcra? Gróf Dávid személyében erős posztriválist kaptál.
– Készen állok! Nekem is volt időm bőven felkészülni erre mind fizikálisan, mind mentálisan, most pedig lesz nagyjából három hetünk arra, hogy meggyőzzük a vezetőedzőt arról, hogy melyikünk is a jobb. Én továbbra is szeretném megtartani a pozíciómat a Ferencváros kapujában, ennek szellemében fogok dolgozni minden edzésen és edzőmérkőzésen.

– Frissen, kipihenten várod a következő edzéseket és az ausztriai edzőtábort?
– Abszolút! Volt egy hét szünet a válogatott mérkőzések után, ami nyilván nem túl sok, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk a júliusi selejtezőkön, ennyit mindenképpen be kell áldozni, nem is kérdés, hogy ennyit bele kell tenni a munkába, hogy megfelelő hosszúságú felkészülést tudjunk csinálni a csapattal. Ez a nyári szünet sem túl hosszú, de erre fel vagyunk készülve, a lehetőségekhez mérten azért mindenki ki tudta magát pihenni és újult erővel tud belevágni a munkába.

Fradi.hu